Masks paziņojis, ka izglābis "Twitter" no bankrota (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Miljardieris, “Twitter” vadītājs Īlons Masks paziņojis, ka ar savu ierašanos kompānijā spējis pasargāt to no bankrota. Par to Masks uzrakstīja savā “Twitter” kontā, atbildot uz “The Wall Street Journal” veiktu ierakstu.

Masks paziņojis, ka “pēdējie trīs mēneši ir bijuši ārkārtīgi grūti”, jo uzņēmumu bija nepieciešams glābt no bankrota, tāpat Maskam bija jāveic visi nepieciešamie darba pienākumi “Tesla” un “Space X” vadītāja amatā.

Pēc Maska teiktā, “Twitter” joprojām ir problēmas, taču “tagad kompānija tiecas pretim rentabilitātei un peļņai, un to arī sasniegs, ja uzņēmums turpinās darboties tieši tāpat kā līdz šim”.

Interesanti, ka, salīdzinot ar gadu iepriekš, “Twitter” ikdienas ienākumi ir kritušies par 40%, jo pašlaik vairāk nekā 500 reklāmdevēji ir apturējuši darbu ar sociālo tīklu. Tas noticis tieši pēc tam, kad oktobrī par “Twitter” vadītāju kļuva Masks.

Decembrī tika vēstīts, ka “Twitter” izsolē pārdos priekšmetus vairāku simtu tūkstošu dolāru vērtībā, kas iepriekš atradušies uzņēmuma galvenajā birojā. Tāpat īsi pēc nonākšanas “Twitter” vadītāja amatā Masks īstenoja masveida atlaišanu.

Tāpat Masks īstenojis “Twitter” virkni pārmaiņu, piemēram, ieviešot maksas pakalpojumu “Twitter Blue”, kas ļauj jebkuram interesantam iegādāties “zilo ķeksīti” pie profila, kas agrāk bija pieejams tikai verificētiem profiliem (piemēram, slavenību vai kādu citu publisku personu īstajiem profiliem).

Tieši tas janvāra vidū radīja lielu skandālu, jo pie verificētā profila simboliem tika vismaz divi teroristu grupējuma “Taliban” augsta ranga pārstāvji.

Talibu klātbūtne Rietumvalstu sociālajos tīklos vienmēr ir bijis strīdu avots, jo daudzu valstu valdības nav atzinušas islāmistiskā režīma Afganistānā leģitimitāti. Kopš talibi sagrāba varu Afganistānā 2021. gada vasarā, viņi veikuši neskaitāmus cilvēktiesību pārkāpumus.

Sociālie tīkli pret talibu publikācijām attiecas dažādi - “Facebook” un “YouTube” ir aizlieguši talibu klātbūtni savās platformās, kamēr “Twitter” talibus nav bloķējis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu