Sākusies deklarāciju iesniegšana: iedzīvotāji jau tradicionāli "uzkarina" EDS (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta ēka
Valsts ieņēmumu dienesta ēka Foto: Ieva Lūka / LETA

Sākot no šodienas, 1. marta, iedzīvotāji var iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2022.gadu, taču, kā jau katru gadu, iedzīvotāju lielās intereses dēļ Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) darbība norit ar traucējumiem. Kā novēroja TVNET, EDS bija grūtības pieslēgties jau īsi pēc pusnakts.

Mēģinot atvērt eds.vid.gov.lv mājaslapu, lapa ilgstoši lādējas. Kad tā atveras un jāveic autentifikācija, parādās paziņojums, ka darbība neizdevās.

Foto: Ekrānšāviņš

Valsts ieņēmumu dienests (VID) gan atgādina, ka iedzīvotājiem ar deklarāciju iesniegšanu nav jāsteidzas: iedzīvotāji, kam tas jādara obligāti, var iesniegt deklarācijas trīs mēnešu laikā, līdz pat 1.jūnijam, bet brīvprātīgi, attaisnoto izdevumu atgūšanai, to var darīt trīs gadu garumā.

VID arī aicināja nesniegt deklarācijas tieši marta pirmajās dienās, jo gadījumā, ja sistēmai vienlaicīgi cenšas pieslēgties pārmēru liels lietotāju skaits, tā var darboties lēnāk vai uz laiku nebūt pieejama.

VID tīmekļvietnes sadaļā “Gada ienākumu deklarācija” ir pieejama video pamācība, semināra ieraksts un citi informatīvi materiāli.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu