Slimnīcām energocenu pieauguma segšanai piešķirs vidēji 10 miljonus eiro (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Koalīcija vienojusies, ka vairākām medicīnas iestādēm tiks piešķirti ap desmit līdz 11 miljoni eiro energocenu pieauguma kompensēšanai, pirmdien, 6. martā, pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes pavēstīja "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš skaidroja, ka līdzekļi tiks piešķirti no jau iepriekš rezervētā finansējuma energoatbalstam.

Premjers arī norādīja, ka koalīcija vienojās līdz aprīļa vidum skatīt ar slimnīcu tīklu saistītos jautājumus.

Tavars uzsvēra, ka veselības jomai minētie ap 10 miljoniem eiro svarīgs atbalsts, tāpat AS pirmdien no koalīcijas partneriem saņēmuši apliecinājumu, ka veselības aprūpe ir būtiska nozare, kurai arī turpmāk pie iespējas jāsaņem papildu finansējums.

AS frakcijas vadītājs akcentēja, ka runa nav ne par "īdēšanu, ne vaidēšanu", bet objektīvām veselības nozares vajadzībām. Tādējādi Tavars netieši atbildēja uz Kariņa pirms nedēļas valdības sēdē pausto, ka risinājumu nevarot rast ar īdēšanu pēc naudas, bet gan ar reformu veikšanu.

Kā ziņots, 28.februārī, diskutējot par šā gada budžetu Kariņš aicināja atkāpties tos ministrus, kuri nav gatavi strādāt, īstenojot reformas.

Premjers sacīja, ka "vairs nevaram ļaut bez reformām grūst naudas sistēmā," vienlaikus norādot, ka, ja kāds no ministriem nav gatavs šādi strādāt, par to jāpaziņo premjeram tagad vai pēc valdības sēdes.

Valdības sēdes laikā izvērsās diskusija par veselības nozarei nepieciešamo papildu finansējumu, un veselības ministre Līga Meņģelsone (AS) aicināja fiksēt veselības aprūpi kā vienu no prioritātēm.

Arī iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) sacīja, ka "mēs nepametīsim Līgu vienu," tādējādi aicinot sēdes protokolu papildināt, nosakot, ka veselības aprūpe būs viena no prioritātēm.

Jautājuma skatīšanas noslēgumā ministri vienojušies, ka gadījumā, ja tiek atrasti līdzekļi, valdība solidāri vērtēs, kam tie tiks piešķirti, atbilstoši valdības noteiktajām prioritātēm.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu