Darbu "SPAR Latvija" valdes priekšsēdētāja amatā atstājis Vilcmeiers

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Andris Vilcmeiers
Andris Vilcmeiers Foto: Paula Čurkste/LETA

Darbu mazumtirgotāja SIA "SPAR Latvija" valdes priekšsēdētāja amatā atstājis kompānijas līdzīpašnieks Andris Vilcmeiers, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Vienlaikus uzņēmuma valdē no jauna iecelts valdes loceklis Andris Barlots, kā arī darbu valdē turpina valdes loceklis Oskars Millers.

Taujāts, kurš turpmāk būs uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, Millers norādīja, ka par to vēl tiks lemts.

Savukārt par to, kādēļ Vilcmeiers atstājis amatu un vai gaidāmas izmaiņas ar "SPAR Latvija" īpašnieku sastāvā, Millers plašāku komentāru nesniedza.

Izmaiņas kompānijas valdes sastāvā iegrāmatotas pirmdien, 27. martā.

Jau ziņots, ka "SPAR" veikalu tīkls Latvijā darbu sāka 2022. gada augustā.

Kompānija "SPAR Latvija" reģistrēta 2021.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 350 000 eiro.

Kompānijas kapitālā 40% pieder Aleksandram Svarevskim, 32% - SIA "Geco", kuras īpašnieki vienādās daļās ir Oļegs Lūkins, Dainis Šulcs, Andris Lūkins un Gints Caune, savukārt 15% pieder SIA "Prodimpekss loģistikas grupa", kuras vienīgā īpašniece ir SIA "Līna loģistika", kas vienādās daļās pieder Oļegam Lūkinam, Caunem un Šulcam. Vienlaikus 5% "SPAR Latvija" kapitāldaļu pieder Valērijam Ivasenko, bet 8% - Vilcmeieram.

"SPAR" sāka darbību 1932.gadā ar vienu veikalu Nīderlandē, savukārt patlaban tīklā darbojas vairāk nekā 13 500 veikalu 48 pasaules valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu