WiFi rūteris, kas nodrošina ātru un uzticamu internetu: TOP 5 interneta maršrutētāji

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: freepik.com/Freepik

Mūsdienās savu ikdienu nespējam iedomāties bez interneta sniegtajām iespējām. Un mēs visi, neskatoties uz to, cik intensīvi ikdienā izmantojam internetu, vēlamies, lai tas būtu ātrs un uzticams.

Taču ne vienmēr tas tāds ir. Pirmkārt, to, cik ātra ir interneta darbība, nosaka tavs interneta pakalpojumu sniedzējs un izvēlētais interneta pieslēgums. Taču tikpat svarīgi ir arī atbilstoša rūtera izvēle.

Rūteris, jeb maršrutētājs, ļoti vienkārši izsakoties, uztver un pārraida internetu no interneta pakalpojumu sniedzēja uz ierīcēm, kas ir savienotas vienā tīklā.

Labs un kvalitatīvs rūteris nodrošinās to, ka tavās mājās vai darba vietā būs atbilstošs interneta datu pārraides ātrums, kā arī vienmērīgs un pietiekošs wifi pārklājums visās telpās.

Taču, apskatot rūteru piedāvājumu, nākas secināt, ka terminoloģija un norādītie parametri saprotami, visticamāk, būs tikai IT un tehnoloģiju jomas zinātājiem.

4G rūteris, 5G rūteris, WiFi sistēmas, rūteris ar sim karti – dažādām vajadzībām pieejami dažādi rūteru veidi, kas nodrošina atšķirīgu datu pārraides ātrumu.

Kā izvēlēties savām vajadzībām atbilstošu wifi rūteri? Un kādi ir šī brīža TOP 5 interneta maršrutētāji? Par to vairāk tu uzzināsi šajā rakstā!

Kāpēc interneta pakalpojumu sniedzēja piedāvātie rūteri nav labākā izvēle?

Ja tev mājās ir interneta pieslēgums, tad, visticamāk, ka interneta pakalpojumu sniedzējs, ierīkojot mājas internetu, nodrošināja arī rūteri. Taču, kā atzīst jomas speciālisti, šīs ierīces reti nodrošina visas tās iespējas, ko spēj sniegt individuāli izvēlēts un vajadzībām pielāgots interneta rūteris.

Interneta pakalpojumu sniedzēji (IPS) pārsvarā izvēlās lētākus rūterus, kas nenodrošina

optimālu interneta pārraides ātrumu un nepieciešamo wifi pārklājumu.

Varētu šķist, ka tā ir ērtāka un lētāka izvēle, jo rūtera maksa tiek iekļauta ikmēneša rēķinos, tādejādi šī summa ikdienas izdevumos nav jūtama. Taču, parēķinot ilgtermiņā, šo summu nedaudz palielinot, tu varētu iegādāties kvalitatīvu un jaudīgu wifi rūteri, kas nodrošinās arī papildu funkcijas, piemēram, vecāku kontroli, spēcīgu drošības tīklu, tiešsaistes spēļu optimizāciju u.c.

Iespējams, ka nelielam dzīvoklim ar nelielu kvadratūru, kā arī tad, ja internets tiek izmantots tikai pāris ierīcēs, piemēram, viedtelefonā vai planšetdatorā, šāds wifi rūteris savas funkcijas pildīs apmierinoši.

Taču mājokļos ar lielāku platību un lielām ģimenēm, kad vienlīdz labu interneta ātrumu nepieciešams nodrošināt vairākās ierīcēs, tāpat arī, ja darba specifika prasa strādāt ar programmām, kam nepieciešams augsts savienojuma ātrums, ir vērts pašam izvēlēties un iegādāties savām vajadzībām atbilstošu iekārtu.

Un atceries, ka rūteris tev kalpos ilgus gadus. Jaudīgs wifi rūteris, kas aprīkots ar jaunākās paaudzes wifi tehnoloģiju, labi kalpos arī pēc vairākiem gadiem.

Rūteris ar sim karti

Ja ikdienā bieži sanāk braukt komandējumos pa Latviju vai uz ārzemēm, kā arī tad, ja tu bieži ceļo un vēlies izmantot ātru un drošu internetu ārpus mājas, tad šādā gadījumā bezvadu rūteris ar sim karti ir piemērotākā izvēle.

Tas ļaus tev būtiski ietaupīt, jo mobilo datu izmantošana ārzemēs var būt ļoti dārga. Iegādājoties mobilo rūteri ar sim karti, tu to varēsi ņemt līdzi izbraucienos un, ievietojot tajā vietējo vai ārzemju sim karti, tu iegūsi privātu interneta savienojumu teju jebkurā vietā pasaulē.

Wifi tīkla sistēma

Iespējams, ka tev ir liela privātmāja vairākos stāvos vai plašs dzīvoklis ar daudz telpām, un tavs rūteris nespēj nodrošināt visā mājvietā vienlīdz labu interneta pārklājumu. Tāpat šāda problēma var rasties, ja mājai ir ļoti biezas sienas vai mājas konstrukcijā ir izmantoti materiāli, kas bloķē tīklu.

Šādos gadījumos ieteicams iegādāties un ierīkot wifi tīkla sistēmu, kas nodrošinās vienlīdz labu interneta pārklājumu plašās telpās. Tāpat wifi tīkla sistēma ļaus internetu izmantot noteiktā teritorijā ap māju, piemēram, dārzā.

Wifi sistēmas iegāde ir dārgāka, taču novērš situācijas, kad labs internets mājās ir tikai dažās vietās. Wifi sistēma sastāv no viena centrālā wifi rūtera un vienas vai vairākām papildu ierīcēm, kas ir savstarpēji savienotas.

TOP 5 interneta maršrutētāji tavām mājām vai birojam

Rūteris Asus ROG Rapture GT-AX6000

Foto: 1a.lv

Jaudīgs wifi rūteris, kas aprīkots ar jaunāko wifi 6 tehnoloģiju un atbalsta gan 3G, gan 4G savienojumu. Rūteris nodrošina 4804 mb/s lielu datu pārraides ātrumu, un ir īpaši piemērots, ja ikdienā spēlē jaudīgas spēles.

Maršrutētājs aprīkots ar MU–MIMO tehnoloģiju, kas nodrošinās optimālu interneta ātrumu pat ja internetu izmantosi vairākās ierīcēs vienlaicīgi.

Rūteris TP-Link Archer AX73

Foto: 1a.lv

Ar šo rūteri varēsi izbaudīt stabilu wifi savienojumu jebkurā mājas telpā, ko nodrošina 6 lieljaudas FEM antenas un staru kūļa formēšana. Rūteris nodrošina 5400 mb/s lielu datu pārraides ātrumu, nodrošinot video straumēšanu, ātru lejupielādi un netraucētu spēļu spēlēšanu vienlaikus.

Savukārt OFDMA un MU–MIMO tehnoloģijas ļaus vienlaikus pieslēgt lielu skaitu ierīces, saglabājot lielisku interneta ātrumu.

Papildu pluss – rūteris aprīkots ar HomeShield drošības tehnoloģiju, kas aizsargā visas pieslēgtās ierīces un lietotājus pret ļaunprātīgām vietnēm, ielaušanos portos u.c. drošības riskiem, sniedzot drošu tīkla vidi taviem datiem un privātumam.

Rūteris Netgear XR1000

Foto: 1a.lv

Ar wifi 6 tehnoloģiju, arī šis rūteris būs lieliski piemērots, ja esi geimeris un vēlies spēlēt spēles ar maksimālu jaudu un uzlabot savu spēļu pieredzi.

Šis rūteris nodrošina 5400 mb/s lielu datu pārraides ātrumu, un nodrošinās netraucētu un vienmērīgu datu pārraides ātrumu spēlējot pat ļoti jaudīgas spēles.

Pieslēdzot Netgear Armor kiberdrošības programmu pasargāsi savu tīklu un privātos datus jebkurā pieslēgtajā ierīcē.

Rūteris Netgear RAXE500

Foto: 1a.lv

Rūteris, kas nodrošina neticami ātru interneta datu pārraides ātrumu – 11000 mb/s. Pateicoties vēl modernākajai 6E wifi tehnoloģijai, ierīcei iespējams pieslēgt vēl papildu 6 Ghz frekvenci, nodrošinot nepārspējamu veiktspēju un interneta pārklājumu.

Ar jaudīgajām antenām, šī ierīce nodrošinās vienmērīgu interneta pārklājumu arī lielos mājokļos vai biroja telpās.

Ja pieslēgsi Netgear Armor kiberdrošības programmatūru, tu pasargāsi savu un ģimenes locekļu pieslēgtas ierīces no dažādiem kiberuzbrukumiem.

Rūteris Asus RT-AX92U AiMesh AX6100 WiFi System 2-Pack

Foto: 1a.lv

Asus wifi tīkla sistēma, kas piemērota daudzstāvu privātmājām vai lieliem dzīvokļiem.

Šie rūteri nodrošinās vienmērīgu un stabilu interneta pārklājumu un ātrumu izmantojot vairākas ierīces, neatkarīgi no tā vai vienlaikus tiek spēlētas jaudīgas spēles, lejupielādēti dati, izmantotas interneta pārlūkprogrammas utt.

Kur iegādāties kvalitatīvu rūteri?

Ienāc interneta veikalā 1a.lv un izvēlies kādu no šiem vai citu kvalitatīvu modeli no veikala plašā piedāvājuma!

Izmantojot 1a.lv atlaižu un akciju piedāvājumus, tavs izvēlētais rūteris būs pieejams par vēl izdevīgāku cenu, tāpēc nekavējies, ienāc interneta veikalā 1a.lv un nodrošini lielisku internetu savās mājās vai birojā jau tagad!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu