Tirdzniecības centra "Akropole Alfa" īpašnieka apgrozījums pērn gandrīz dubultojies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Tirdzniecības centra "Akropole Alfa" īpašnieks un pārvaldītājs SIA "Delta Property" pagājušajā gadā strādāja ar 19,706 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 98,8% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānija guva peļņu 9,585 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2021.gadā, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Tostarp pērn "Delta Property" no nomas pakalpojumiem guva ieņēmumus 18,7 miljonu eiro apmērā, bet no citu pakalpojumu sniegšanas - vienu miljonu eiro.

Gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka pērn Covid-19 krīze būtiski neietekmēja "Delta Property" darbību. Tikmēr Krievijas sāktā karadarbība Ukrainā kompāniju galvenokārt ietekmēja caur elektroenerģijas un gāzes cenu pieaugumu, kur lielākais cenu lēciens bija 2022.gada jūlijā-septembrī, taču vēlāk cenas nedaudz samazinājās un stabilizējās.

Tāpat pārskatā minēts, ka atbilstoši neatkarīgā īpašuma vērtētāja SIA "CPB Real Estate Services" datiem 2022.gada 31.decembrī "Akropole Alfa" īpašuma patiesā vērtība bija 198 miljoni eiro.

Šogad kompānija turpinās paplašināties un nodrošināt tirdzniecības centra "Akropole Alfa" telpu nomas pakalpojumus.

2021.gadā "Delta Property" strādāja ar 9,913 miljonu eiro apgrozījumu un 8,286 miljonu eiro zaudējumiem.

TVNET jau vēstīja, ka 2021.gada augustā "Akropolis Group" paziņoja, ka parakstījusi līgumu ar Norvēģijas uzņēmumu "AMD Holding" par 100% kapitāldaļu iegādi tā Latvijas meitasuzņēmumā "Delta Property". Darījums par tirdzniecības centra iegādi tika pabeigts 2021.gada 30.novembrī.

Kompānija "Delta Property" reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6 260 635 eiro. "Delta Property" īpašnieks ir Lietuvā reģistrētais "Akropolis Group", kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. "Akropolis Group" ietilpst Lietuvas holdingā "Vilniaus prekyba", kurā ir arī mazumtirdzniecības kompāniju tīkls "Maxima grupe".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu