Parakstīts sadarbības memorands ar Ukrainas lauksaimniecības NVO delegāciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ints Kalnins

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdība šodien parakstīja sadarbības memorandu ar Ukrainas lauksaimniecības nevalstisko organizāciju (NVO) delegāciju, informēja LOSP.

LOSP valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis norādīja, ka šobrīd Ukrainā vēl aizvien notiek karš, kas ietekmē Ukrainas iedzīvotājus un visas valsts ekonomiskās nozares, un padomes uzdevums ir sniegt palīdzīgu roku Ukrainai jau šobrīd, veidojot stabilus sadarbības pamatus, lai pakāpeniski veidotu atbalsta mehānismus un tīklu Ukrainas atjaunošanas veicināšanai.

Tikšanās laikā Ukrainas pārstāvji uzsvēra nepieciešamību sadarboties jautājumos, kas saistīti ar Ukrainas virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā un Latvijas būtisko pieredzi iestāšanās procesā un zināšanām lauksaimniecības nozares pielāgošanā darbam jaunos tirgus apstākļos. Pārrunātas arī sadarbības iespējas pieredzes apmaiņā nevalstisko organizāciju iesaistē lēmumu pieņemšanas procesā un sadarbībā ar valsts pārvaldes un politikas institūcijām.

Diskusiju laikā abas puses vienojās, ka ir daudz sadarbības iespēju gan īstermiņā, gan arī redzami daudz jautājumi, kas prasīs kopēju sadarbību ilgākā laikā. Tika secināts, ka lielākais pienesums no sadarbības, ko var veikt neatliekami, ir savstarpēju biznesa kontaktu nodrošināšana.

Noslēgumā abas organizācijas draudzīgi vienojās par oficiālu sadarbību un parakstīja sadarbības memorandu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu