Masks: Attālinātais darbs ir morāli nepareizs (13)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

“Tesla”, “Twitter” un citu kompāniju vadītājs, miljardieris Īlons Masks paziņojis, ka tie cilvēki, kuri strādā attālināti no mājām, ieņem negodīgu pozīciju attiecībā pret tiem, kuriem nav citu iespēju kā strādāt klātienē.

Masks intervijā CNBC otrdien paziņoja, ka “darbs no mājām ar klēpjdatoru samazina produktivitāti, kā arī sūta nepareizus signālus rūpnīcās un citviet strādājošajiem, kam nav neklātienes darba opcijas”.

“Ir cilvēki, kuri būvē mašīnas, apkalpo mašīnas, būvē mājas, remontē tās, gatavo ēst – dara visu, lai mums ir, ko patērēt. Šī sistēma ir sabojājusies, jo viņiem ir jādodas uz darbu, bet ir cilvēki, kam tas nav jādara. Tas nav jautājums par produktivtāti, es uzskatu, ka tas vienkārši ir morāli nepareizi,” teica Masks.

Masks jau iepriekš ir bijis klātienes darba atbalstītājs un savos uzņēmumos strādājošajiem pieprasījis klātienē strādāt vismaz 40 stundas nedēļā.

Tieši tādēļ pagājušajā vasarā (kad pasaule vēl sāka atgriezties normālā ritmā pēc pandēmijas) Masks izvirzīja ultimātu saviem strādājošajiem – vai nu strādāt klātienē, vai arī meklēt citu darbu, ja grib strādāt attālināti.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu