VIDEO Imigrantu grupai izdevies nelegāli šķērsot Latvijas robežu, aizturētas 6 personas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Kāds Krāslavas novada lauksaimnieks, kurš vēlējās palikt anonīms, ziņojis vietējam medijam, Latgales Reģionālajai televīzijai, ka nelegālu imigrantu grupai izdevies šķērsot Latvijas robežu. Robežsardzei izdevās grupu aizturēt un noskaidrot, ka Baltkrievijas robežsargi viņiem atņēmuši dokumentus.

Iedzīvotāji Kaplavas pagastā bija pirmie, kas 19. maijā ap pusdienas laiku pamanīja nelegālos robežas šķērsotājus. Kāds vietējais lauksaimnieks uzņēma video, un ziņa uzreiz tika nodota robežsargiem. Kaplavas pagasts atrodas apmēram 5 km no Baltkrievijas robežas.

Valsts robežsardze apstiprināja, ka sešu personu grupa tikusi aizturēta un nosūtīta uz Latvijas-Baltkrievijas robežu. Raimonds Kublinskis, Robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieka vietnieks: "Personu grupas varbūt ļoti dažādas. Šajā gadījumā mēs konstatējām, šajā grupā 3 sievietes un 3 vīrieši. Visi pieauguši, līdz ar to personu ieceļošana tiks novērsta."

Imigrantu grupa nogādāta atpakaļ robežpunktā, paredzēts, ka viņi tiks nodoti atpakaļ Baltkrievijas pusei. Ja Baltkrievija atteiksies viņus pieņemt, būs jālemj, ko darīt tālāk.

"Vecumu šajā gadījumā mēs nezinām, jo personas pēc būtības netiek pārbaudītas, ka tiktu identificētas viņu personības, jo viņas parasti ir bez ieceļošanas dokumentiem, kas pēc viņu vārdiem viņiem atņem kaimiņvalsts," sacīja Raimonds Kublinskis.

Robežsardze norādīja, ka šī situācija jau kļuvusi par ierastu lietu, atšķiras vien ikdienas nelegālo robežas šķērsotāju skaits.

"Tie ir riski, hibrīdapdraudējumi, kas tiek novēroti, ir ikdienas lieta un tam nav ne sezonāla rakstura, ne diennakts rakstura. Tā kā jābūt pastāvīgā gatavībā," atzina Raimonds Kublinskis.

Šo gadījumu robežsardzei izdevās novērst pašu spēkiem. Sarežģītākās situācijās tikuši iesaistīti Nacionālie bruņotie spēki un Valsts policija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu