Diversantu uzbrukums Belgorodas apgabalam: gubernatoram radušies "daudz jautājumu"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs
Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs Foto: AFP / Scanpix

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs nav spējis izskaidrot, kādā veidā reģionā spēja iekļūt bruņots diversantu grupējums no Ukrainas, lai gan valsts oficiālās varasiestādes apgalvojušas, ka “viss tiek kontrolēts”, bet robežas stiprināšanai iztērēti 10 miljardi rubļu (115,7 miljoni eiro).

Sociālajos tīklos Gladkovs tiešraidē atbildēja uz skatītāju jautājumiem. Viens no skatītājiem jautāja, kādēļ teju pusotru gadu pēc kara sākuma reģionā joprojām ir “caura robeža” un “pretinieks līdz rajona centram var aiziet bez nekādām problēmām”.

Tāpat Belgorodas apgabala iedzīvotājs atgādināja par pastāvīgajām apšaudēm un jautāja: “Vai tad nevar pajautāt Aizsardzības ministrijai un federālajām varasiestādēm pastiprināt reģiona drošību, ja reiz mums viss ir slikti?”

“Es jums piekrītu, man ir vēl vairāk jautājumu nekā jums, it īpaši Aizsardzības ministrijai,” atbildēja gubernators.

Turklāt Gladkovs piebilda, ka ir nepareizi komentēt šo situāciju.

“Vajag gūt secinājumus no tām kļūdām, kas ir pieļautas. Belgorodas apgabala iedzīvotāju drošība ir galvenais uzdevums, par ko jārūpējas visām spēka struktūrām,” teica Gladkovs.

Diversantu uzbrukumu reģionam komentēja arī privātās militārās kompānijas “Wagner” dibinātājs Jevgeņijs Prigožins. Viņš kritizējis gan Aizsardzības ministriju, gan vietējās varasiestādes. Prigožins atgādināja, ka pirms vairākiem mēnešiem paziņoja par kaujinieku gatavošanu Belgorodas un Kurskas apgabalā, taču pēc tam aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu aicinājis Prigožinu “nelīst, kur nevajag, jo Krievijas armija pati ir spējīga aizsargāt savas robežas”.

Jāatgādina, ka pirmdien ukraiņu pusē karojošās krievu brīvprātīgo vienības - leģions "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgo korpuss" - iegāja Belgorodas apgabala teritorijā, lai izveidotu "drošības zonu" Ukrainas civiliedzīvotāju aizsardzībai.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks norādīja, ka "Ukraina ar interesi vēro notikumus Belgorodas apgabalā Krievijā un pēta situāciju, bet tai nav nekāda sakara ar to".

Krievijas Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs otrdien paziņoja, ka apgabalā izbeigta pirmdien izsludinātā pretterorisma operācija.

Pēc viņa sacītā apdzīvotajās vietās, kur iekļuvuši bruņotie grupējumi, ir ievainoti 12 civiliedzīvotāji, bet viens gājis bojā.

Tomēr Kremlī par notikušo izteiktas “dziļas bažas”, taču ārkārtas Drošības padomes sēde netika sasaukta. Laikā, kad kļuva zināms par notiekošo Belgorodas apgabalā, Krievijas diktators Vladimirs Putins pasniedza valsts apbalvojumus vairāku nozaru darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu