Arābu princis: Eiropu aizvadītajā ziemā glābusi "Dieva dāvana" (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kataras enerģētikas ministrs otrdien brīdinājis, ka Eiropai nākotnē draud gan naftas, gan gāzes trūkums un aizvadītajā ziemā Eiropu glābusi vien siltā ziema, vēsta "France 24".

“Vienīgā lieta, kas glāba cilvēkus un Eiropu, ir siltā ziema un ekonomiskās aktivitātes samazināšanās,” Kataras Ekonomiskajā forumā sacīja valsts enerģētikas ministrs Sāds Al-Kābi. Viņš brīdināja: “Ja ekonomika sāks uzsilt un 2024. gada ziema būs normāla, tad Eiropai sliktākais vēl ir tikai priekšā.”

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Eiropa saskārās ar nozīmīgu enerģētikas krīzi, taču aizvadītajā ziemā Eiropai izdevās izvairīties no lielām problēmām, un nenoliedzami būtiska loma šeit ir siltajai ziemai.

Al-Kābi un viņa Saūda Arābijas kolēģis princis Abdulazizs bin Salmāns brīdināja, ka priecāties vēl ir pāragri.

“Ja viņi to nesapratīs un nebūs īsta plāna, kā sadarboties ar [naftas un gāzes] piegādātājiem un ražotājiem, tad realitāte būs skarba,” teica Al-Kābi.

Princis Abdulazizs piebilda, ka “Eiropu pagājušajā ziemā izglāba Dieva dāvana”, jo globālā enerģētiskā drošība bija saskārusies ar lieliem riskiem.

“Enerģētiskā drošība ir apdraudēta. Mums sāk trūkt kapacitātes, jo valstis neinvestē naftā un gāzē. Cilvēki runā par zilām, zaļām, rozā un citām tehnoloģijām, bet galu galā – kāds būs labums? Cik maksā ūdeņradis? Mums jārunā ne tikai par zaļāku nākotni, bet arī par to, vai šīs zaļās alternatīvas būs pieejamas,” teic Abdulazizs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu