Francijas ministrs brīdina "Twitter" par iespējamu bloķēšanu Eiropas Savienībā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ja sociālais tīkls "Twitter" nepielāgosies jaunajiem Eiropas Savienības noteikumiem cīņā pret dezinformāciju, kas stāsies 25, augustā, to Eiropas Savienība varētu aizliegt, paziņojis Francijas digitālās pārejas un telekomunikāciju ministrs Žans-Noels Barro.

""Twitter" Eiropas Savienībā tiks aizliegts, ja tas neatbildīs mūsu noteikumiem," teica amatpersona.

Sociālais tīkls, kas pieder miljardierim Īlonam Maskam, paziņojis, ka plāno izstāties no Eiropas 2018.gadā pieņemtās regulas, kas paredzēta cīņai pret dezinformāciju internetā.

25. augustā spēkā stāsies jauns likums par digitālajiem pakalpojumiem, kam jāpiespiež lielās tehnoloģiju platformas iesaistīties cīņā pret dezinformāciju. Regulējums paredz, ka sociālajiem tīkliem nepieciešams dzēst nelikumīgu saturu un reklāmas, kas orientētas nepilngadīgajiem. Platformas, kas neievēros nosacījumus, riskēs saņemt sodu, kas būs līdzvērtīgs 6% no kompānijas apgrozījuma.

"Gribētos, lai "Twitter šiem Eiropas nosacījumiem līdz 25. augustam pielāgotos, jo pretējā gadījumā "Twitter" vairs nebūs vēlams Eiropā. Platforma tiks bloķēta Eiropas Savienības teritorijā gadījumā, ja tiks fiksēti atkārtoti pārkāpumi," brīdināja Barro.

Ministrs norāda, ka "Twitter" spēlē nozīmīgu lomu publiskajās debatēs, taču dezinformācija ir viens no lielākajiem demokrātijas apdraudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu