Pērn ievērojami audzis "Schindler lifts" apgrozījums un peļņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schindler lifts

Kompānija "Schindler lifts" pērn strādāja ar 4,017 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 66,5% lielāks nekā 2021.gadā, savukārt kompānijas peļņa auga 3,4 reizes un sasniedza 554 789 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka tas savā uzņēmējdarbībā ik gadu piedāvā arvien modernākus, videi draudzīgākus un infrastruktūrai atbilstošākus liftu un eskalatoru modeļus. "Schindler lifts" sadarbojas ar klientiem, lai modernizētu un nomainītu esošās iekārtas atbilstoši Eiropas Savienībā izvirzītajām drošības un vides aizsardzības prasībām.

Apgrozījuma pieaugums pērn galvenokārt ir saistīts ar būvniecības tirgus atveseļošanos pēc Covid-19 pandēmijas, teikts vadības ziņojumā.

Uzņēmuma vadība uzskata, ka vietējā būvniecības tirgus atveseļošanās turpināsies un ka pieaugs arī pieprasījums pēc liftu un eskalatoru apkopes, remonta un modernizācijas, ļaujot "Schindler lifts" saglabāt pozitīvu un ilgtspējīgu biznesa izaugsmi.

"Schindler lifts" 2021.gadā strādāja ar 2,412 miljonu eiro apgrozījumu un guva 163 449 eiro peļņa.

Uzņēmums tika izveidots kā Šveices koncerna "Schindler" meitasuzņēmums. Koncerns "Schindler" ir viens no pasaules lielākajiem liftu un eskalatoru ražotājiem. 1993.gadā tika atjaunota "Schindler" koncerna pārstāvniecība Latvijā, nopērkot kādreizējo valsts uzņēmumu "Latvijas lifts".

"Schindler lifts" ir divi galvenie darbības virzieni - jaunu iekārtu pārdošana un montāža un iekārtu apkope, remonts, modernizācija.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 275 013 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lietuvas kompānija "Schindler-Liftas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu