Latvijas skolniekiem spoži panākumi Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Globuss
Globuss Foto: Unsplash

Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē Latvijas skolnieki ieguva divas zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas, informēja Valsts izglītības satura centrs.

Zelta medaļas guva Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas 11. klases skolēns Rūdis Freipičs un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 11. klases skolēns Rihards Daugavvanags-Vanags.

Starp sudraba medaļas laureātiem iekļuva Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas skolēns Linards Lūsis, bet bronzas medaļas mājās pārveda Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolēns Eduards Robežnieks un RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēns Jānis Liepiņš.

Latvijas izlasi pārstāvēja arī Gusts Upmanis no Tukuma E.Birznieka-Upīša 1. pamatskolas, Renārs Vanags no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, Gatis Zlojs no Siguldas Valsts ģimnāzijas, Matīss Rubenis no Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Emīls Rabuško no Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas.

Ikgadējā Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē no 26. līdz 30. jūnijam 34 skolēni no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas sacentās vairāk nekā 200 jautājumu maratonā.

Šogad olimpiāde sākās Valkā, kur tika veikti olimpiādes praktiskie darbi, bet medaļu pasniegšana norisinājās Tartu, Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu