Vīrietim, kurš izlikās par prostitūtu, lai izkrāptu naudu, piespriests cietumsods (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Augstpapēžu kurpes, Ilustratīvs attēls
Augstpapēžu kurpes, Ilustratīvs attēls Foto: Pixaby

Rīgas rajona tiesa kādam vīrietim par naudas izkrāpšanu, izliekoties par prostitūtu, un citiem noziegumiem piespriedusi pusotru gadu cietumā, liecina publiski pieejamais spriedums.

Apsūdzētais izmantojis apstākli, ka viņa rīcībā sadzīves lietu iegādei ir citas personas bankas karte, un slepus no šīs personas ieguva arī internetbankas kodu karti un vajadzīgos pieslēgšanas rekvizītus. Pēc tam viņš internetā paņēma aizdevumus.

Izmantojot apstākli, ka viņam ir pieeja minētajam kontam un tā norēķinu kartei, vīrietis uzdevās par sievieti un iepazīšanās portālā ievietoja sludinājumu par seksuāla rakstura pakalpojumu sniegšanu.

Uz sludinājumu atsaucās kāds jūrnieks, kurš sāka saraksti. Krāpnieks izmantoja apstākli, ka jūrnieks patstāvīgi Latvijā neatrodas, un, solot viņam satikšanos, lūdza uz minēto kontu pārskaitīt naudu par dažādiem izdomātiem iemesliem, piemēram, taksometra pakalpojumu apmaksai, salūzušās automašīnas nogādāšanai mājās, pārtikas un dzērienu iegādei, dzīvokļa apmaksai un citiem tēriņiem.

Būdams maldināts, jūrnieks 49 reizes pārskaitīja naudu, tādējādi apsūdzētais no viņa izkrāpa kopumā 1913 eiro.

Tāpat jūrnieks vienojās ar apsūdzēto par tiešsaistes azartspēļu spēlēšanu. Ņemot vērā to, ka uz kuģa nav patstāvīgas pieejas interneta pieslēgumam, jūrnieks atļāva krāpniekam likt likmes tiešsaistes azartspēļu platformās un deva brīvu pieeju savam kontam.

Abi vienojās, ka sadalīs vinnētās summas. Apsūdzētais izmantoja apstākli, ka azartspēlēs vinnēto laimestu finanšu līdzekļi ir viņa pārziņā, un pārskaitīja tos uz savā lietošanā esošo kontu.

Tiesa apsūdzētajam piesprieda brīvības atņemšanu uz vienu gadu sešiem mēnešiem. Tāpat tiesa nolēma no apsūdzētā par labu jūrniekam piedzīt materiālo kompensāciju 3343 eiro apmērā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu