“Citadele” līdzfinansēs lielākās saules elektrostacijas būvniecību Siguldas novadā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
“Citadele” līdzfinansēs lielākās saules elektrostacijas būvniecību Siguldas novadā
“Citadele” līdzfinansēs lielākās saules elektrostacijas būvniecību Siguldas novadā Foto: Publicitātes foto

Siguldas novada Inčukalna pagastā šovasar darbu sāks lielākā saules elektrostacija novadā, ko finansē pašmāju investīciju uzņēmums “Merito Partners” ("Merito"). Projekta kopējās izmaksas mērāmas 2,17 miljonu eiro apmērā, no kuriem 1,2 miljoni piesaistīti no bankas Citadele.

Saules elektrostacija "Inčukalna SES" 4,5 hektāru plašā teritorijā tiks veidota pie Inčukalna pagasta. Teritorijā, kas līdzvērtīga sešiem futbola laukumiem, tiks izvietoti 5600 saules paneļi, bet blakus atradīsies “Viršu” degvielas uzpildes stacija.

Šobrīd jau ir pabeigta teritorijas sagatavošana un sākta spēkstacijas konstrukciju un kabeļlīniju izbūve. Šovasar SES teritorijā tiks izvietoti saules paneļi, kam sekos spēkstacijas testēšana un nodošana ekspluatācijā līdz šī gada rudenim. "Inčukalna SES" jauda būs 3,1 MW, un tā gadā saražos vismaz 3 300 000 kWh elektrības, kas atbilst 1650 mājsaimniecību vidējam elektrības patēriņam gadā.

Mikus Janvars, "Merito" līdzdibinātājs un vadošais partneris: “Esam gandarīti par bankas Citadele ticību Latvijas investoru īstenotajam zaļās infrastruktūras projektam. Tas stiprinās Latvijas enerģētisko neatkarību un, pateicoties gan bankas finansējumam, gan investoru ieguldījumam, jau šogad Siguldas novada iedzīvotājiem būs pieejama zaļa, no saules iegūta elektroenerģija.”

“Šī ir jau otrā saules spēkstacija, ko finansējam sadarbojoties ar projekta īstenotājiem “Merito Partners”, un zinām, ka Inčukalna un Brenguļu SES tuvākajā laikā pievienosies citas spēkstacijas, kas palīdzēs stiprināt Latvijas enerģētisko neatkarību,” norāda bankas Citadele korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis Vaids Žagūnis.

"Inčukalna SES" īpašnieks ir pašmāju investīciju uzņēmums “Merito Partners”, kurš ieceres īstenošanai piesaistījis pieredzējušus ekspertus no uzņēmuma “Saules Energy”. “Merito Partners” kopā ar “Saules Energy” īsteno astoņu elektrostaciju būvniecību Latvijā. "Inčukalna SES" ir starp pirmajām, kas sāks ražot elektrību jau šogad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu