"WhatsApp" sāk ieviest jaunu funkciju

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Kompānija "Meta" pakāpeniski sākusi ieviest jaunu funkciju ziņapmaiņas lietotnei "WhatsApp", kas gan pagaidām pieejama vien deviņās valstīs. Pagaidām nav zināms, kad jaunā funkcija "Channels" būs pieejama visā pasaulē.

Pašlaik "Channels" ir pieejami Singapūrā, Kolumbijā, Ēģiptē, Čīlē, Malaizijā, Marokā, Ukrainā, Kenijā un Peru. Šo valstu iedzīvotājiem, lai piekļūtu jaunajam pakalpojumam, ir jāatjaunina lietotne. Pašlaik "Meta" vēl nav izziņojusi datumus, kad jaunā funkcija varētu būt pieejama citu valstu iedzīvotājiem, tomēr paredzams, ka tas varētu notikt tuvāko mēnešu laikā.

"Channels" ir jauns "WhatsApp" pakalpojums, un par tā ieviešanu tika paziņots šī gada pirmajā pusē. Tā būs atsevišķa funkcija, kurā lietotāji varēs sekot sevis izvēlētajiem kanāliem, kuros būs pieejami teksta ziņojumi, fotogrāfijas, video un aptaujas. Līdzīgas funkcijas jau pašlaik pilda lietotne "Telegram".

Šī funkcija ļaus lietotājiem dalīties ar dažādiem jaunumiem - sākot ar hobijiem un sporta spēļu rezultātiem, beidzot ar ziņām no vietējām amatpersonām. Lietotāji, kuri sekos kādam konkrētam kanālam, saglabās anonimitāti, jo citiem nebūs redzams ne lietotāja telefona numurs, ne arī profila attēls.

""WhatsApp" uzskata, ka "Channel" pieejamā informācija nav uzglabājama mūžīgi, tādēļ pašlaik ziņojumi kanālos būs lasāmi 30 dienas, un pēc tam tie tiks dzēsti no serveriem. Pašlaik tiek izstrādāti rīki, ar kuriem informāciju no lietotnēm dzēst vēl ātrāk," teikts "WhatsApp" ziņojumā.

"Channels", atšķirībā no privātajām sarakstēm, nebūs pilnībā šifrēti, tomēr pastāv iespēja, ka kanālu administratori varēs ierobežot auditorijas iespējas dalīties ar kanālos pieejamo informāciju, un nākotnē šo funkciju aktīvi varētu izmantot, piemēram, veselības aprūpes institūcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu