Video Jaunieša piekaušana Daugavpilī: tieslietu ministre uzdod izvērtēt likumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Līvajs Amareins dienu pēc uzbrukuma.
Līvajs Amareins dienu pēc uzbrukuma. Foto: No privātā arhīva

Reaģējot uz plašo publisko rezonansi par kriminālprocesa izbeigšanu saistībā ar jauna vīrieša piekaušanu Daugavpilī, arī tieslietu ministre uzdevusi izvērtēt šo procesu un noskaidrot, vai nepieciešamas izmaiņas likumā, vēsta Dienas ziņas.

Jau ziņots, ka Līvajs Amareins 4. maija vakarā piedzīvoja uzbrukumu. Līvajs uzbrucēju iepriekš nepazina. Vīrietis uzbrucis Līvaja seksuālās orientācijas dēļ. "Viņš sāka piekasīties, vai esam no LGBT pārstāvji. Rupjā valodā," stāstīja cietušais.

"Bija smadzeņu satricinājums, trīs nedēļas es gulēju. Tā kā man ir diagnosticēti autiskā spektra traucējumi, man tāda pieredze ir smagāka nekā parastam cilvēkam," pastāstīja cietušais.

Valsts policijas lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu Līvajam bija ārkārtīgi nepatīkama ziņa. No kriminālprocesa izdalīts materiāls administratīvā pārkāpuma procesa sākšanai par maznozīmīga miesas bojājuma nodarīšanu.

Fragments no Valsts policijas skaidrojuma:

Noskaidrots, ka aizdomās turētais cietušajiem nodarījis miesas bojājumus nevis huligānisku motīvu vadīts vai ar mērķi traucēt sabiedrisko kārtību un mieru, bet gan personiskās attieksmes dēļ, un šīs darbības nebija vērstas uz rupju sabiedriskās kārtības un miera traucēšanu vai rupja un aizskaroša konflikta izraisīšanu bez iegansta vai izmantojot maznozīmīgu ieganstu.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere norāda, ka ir izdevusi rezolūciju, lai noskaidrotu, vai nepieciešamas izmaiņas likumā. 

Vairāk skaties sižetā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu