VIDEO Mazākās reģionu slimnīcās slēgs dzemdību nodaļas (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Slimnīcas palāta. Ilustratīvs foto
Slimnīcas palāta. Ilustratīvs foto Foto: Paula Čurkste/LETA

Veselības ministrija (VM) ieplānojusi slēgt dzemdību nodaļu Dobeles apkārtnes un Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā, bet pacientes tiks novirzītas uz Rēzeknes un Jelgavas slimnīcām, ziņots LTV raidījumā "Panorāma". 

Šādas izmaiņas pamatotas ar pacientu drošības un ārstniecības kvalitātes interesēm. Taču Dobeles mediķi ir šokēti un pārsteigti, sašutušas ir arī topošās māmiņas. 

Ziņa par šo ieceri esot pienākusi pavisam negaidīti.

"Dažas nav gulējušas. Dažām ir piemetušās kaut kādas somatiskās veselības problēmas. Tā kā tas mums bija ļoti liels šoks," norādīja Dobeles apkārtnes slimnīcas dzemdību nodaļas galvenā māsa Inta Kūma.

Galvenais iemesls dzmedību nodaļas slēgšanai Dobeles apkārtnes slimnīcā ir pārāk mazs jaundzimušo skaits. 

Video: "Panorāma" sižets

"Man, ja godīgi, alternatīvas ir Jelgava... Jelgava nu tā. Jūrmala ir tuvāk. Man šis būs trešais bērniņš. Tā noslodze citās slimnīcās ir liela. (..) Es varbūt neteiktu, ka cita attieksme, bet tas ir savādāk, vai tu atbrauc uz iestādi, kur ir laiks tevi aprūpēt, pie tevis pienākt un es varu pienākt un ārstam kaut ko pajautāt, vai visapkārt ir tāds stress un steiga," klāstīja grūtniece Anna no Tukuma, kas gaida savas trešās dzemdības Dobelē. 

Dobeles novada domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis norādīja, ka apgalvojums, ka Dobeles apkārtnes slimnīca sniedz nekvalitatīvus slimnīcas pakalpojumus, ir aizvainojošs. 

Vairāk informācijas LTV sižetā. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu