Sašķidrinātās dabasgāzes imports Eiropā sasniedzis zemāko līmeni kopš kara sākuma (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) imports Eiropā nokrities līdz zemākajam līmenim kopš Krievijas uzsāktā kara Ukrainā sākuma. Tas skaidrojams ar to, ka gāzes cenu kritums ir samazinājis Eiropas pievilcību gāzes piegādātāju acīs, vēsta aģentūra “Bloomberg”.

Ņemot vērā kuģu izsekošanas datus, ko apkopojusi aģentūra, LNG piegāžu apjoms jūlijā nokrities par 7%, salīdzinot ar šo pašu laiku pirms gada. Eiropa importējusi 8,6 miljonus tonnu LNG, kas ir zemākais rādītājs kopš 2021. gada novembra.

Šis kritums sakrīt ar bāzes cenu kritumu dabasgāzei reģionā, kas kopš 2021. gada novembra kritušās par vairāk nekā 80%. Tas LNG tirgotājiem licis pārvirzīt kravas uz Āziju, vai arī nogaidīt, kad gāzes cenas Eiropā atkal pieaugs.

Eiropas LNG imports 2022. gadā pieauga par vairāk nekā 60%, lai kompensētu zaudētas Krievijas gāzes piegādes, no kā Eiropa atteicās, ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Pašlaik Eiropas gāzes rezerves ir augstākas nekā vidējie rādītāji, vēsta “Bloomberg”. Pagājusī ziema tika pabeigta ar 56% gāzes krātuvju aizpildījumu, bet jūlija vidū šis rādītājs bija jau 75%. Mērķis ir vismaz 90%, ko plānots sasniegt oktobrī-novembrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu