Sprindžuks devies uz vētras postījumu vietām Dobelē un Tērvetē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sprindžuks apseko vētras postījumus Dobeles novadā
Sprindžuks apseko vētras postījumus Dobeles novadā Foto: VARAM

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) devies apsekot vētras postījumu vietas Dobelē un Tērvetē, norādīts Apvienotā saraksta ierakstā sociālajā medijā "Twitter".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs skaidro, ka sazinājies ar Dobeles un Jelgavas novadu mēriem un šovakar dodas uz vētras un krusas postījumu vietām Dobelē un Tērvetē, lai gatavotu ziņojumu Ministru kabinetam par nodarītajiem zaudējumiem un nepieciešamo atbalstu pašvaldībām, mājsaimniecībām un lauksaimniekiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) lūdzis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un Zemkopības ministrijai (ZM), apkopot informāciju par vētras postījumiem, liecina premjera ieraksts sociālajos tīklos. Tāpat Kariņš lūdzis ZM un VARAM apkopot informāciju par nepieciešamo valdības rīcību.

Foto: VARAM

Nacionālās apvienības politiķis, Saeimas Nacionālās Drošības komisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava (NA) ierakstā tviterī līdzīgi norāda, ka vētra ir nesusi milzīgus postījumus un ka steidzami jāsasauc Krīzes vadības padomes sēde un jāsniedz atbalsts iedzīvotājiem, kuru īpašumi ir izpostīti.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts rietumu un centrālajā daļā izsludinājis sarkano brīdinājumu par ļoti bīstamu pērkona negaisu un stipru vētru, ļoti lielu krusu, intensīvām lietusgāzēm. Brīdinājums spēkā līdz plkst.19 pirmdienas vakarā.

Savukārt vēlāk pirmdienas pēcpusdienā un vakarā lielākais postoša pērkona negaisa risks būs Latvijas centrālajā un austrumu daļā, prognozē sinoptiķi. Vietām Vidzemē un Latgalē negaiss var plosīties vēl arī naktī uz otrdienu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu