Elektroapgāde Latvijā traucēta apmēram 25 000 Latvijas iedzīvotāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bojājumi elektroapgādē
Bojājumi elektroapgādē Foto: Jānis Vingris/TVNET GRUPA

Pirmdien ap plkst.20 elektroapgāde traucēta apmēram 25 000 AS "Sadales tīkls" klientu, informēja uzņēmuma pārstāve Alīna Kozlovska.

Plašākie bojājumi reģistrēti Madonas, Ādažu, Dobeles, Cēsu, Preiļu, Jēkabpils novadā, kā arī Valkā un Balvos. "Sadales tīkls" turpina darbu pie spēcīgā negaisa radītu elektroapgādes traucējumu novēršanas. Bojājumu teritorijās ptlaban strādā vairāki simti "Sadales tīkla" elektromontieru, kuri turpinās darbu arī naktī.

Kā informē meteorologi, aizvadītā vētra bijusi viena no pēdējos gados spēcīgākajām - Dobelē fiksētas vēja brāzmas, kas sasniedza spēku 33 metrus sekundē. Šāda stipruma vējš radījis plašus postījumus, tādēļ visu elektroapgādes traucējumu novēršana var aizņemt ilgāku laiku.

Pēc Kozlovskas paustā, jāņem vērā, ka viedā elektrotīkla risinājumi atsevišķos gadījumos ļauj veikt pārslēgumus elektrotīklā un apiet bojātos elektrolīniju posmus, tādējādi klientiem atjaunojot elektroapgādi vēl pirms fiziskas bojājumu novēršanas.

Meteorologi brīdina, ka pērkona negaisi var turpināties arī naktī. Situācija elektroapgādē var būt mainīga, jo elektrotīkla bojājumi tiek reģistrēti atbilstoši negaisa pārvietošanās ceļam.

Negaisa laikā iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju un citas elektroinfrastruktūras tuvumā. Nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari, vai redzami pārrauti elektrolīnijas vadi. Par šādām bīstamām situācijām nekavējoties jāziņo "Sadales tīklam", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni "8404", vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot "112".

Aktuālajai situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi "sadalestikls.lv" pieejamā digitālajā atslēgumu kartē, kur apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem. Ja bojājums konkrētā adresē jau ir reģistrēts, tas nozīmē, ka speciālisti pie tā novēršanas jau strādā un tas atkārtoti nav jāpiesaka. Tā tiks atslogots bojājumu pieteikšanas tālrunis, dodot iespēju to operatīvi sazvanīt bīstamās situācijās. Bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt "Sadales tīkla" mājaslapā - sadaļā "Pieteikt bojājumu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu