Vienkārša procedūra, kas tālrunim jāveic 2-3 reizes gadā, taču daudzi to ignorē (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ar laiku daudzi “Android” lietotāji saskaras ar vienu un to pašu problēmu. Viedtālruņa akumulators noveco, tas zaudē savu kapacitāti, bet informācija, kas par akumulatora uzlādi ir redzama ekrānā, var neatbilst patiesībai.

Tādos gadījumos ir nepieciešams veikt vienkāršu procedūru – akumulatora kalibrēšanu, lai atjaunotu precīzu uzlādes līmeņa attēlošanu ekrānā. Pretējā gadījumā saīsināts akumulatora kalpošanas ilgums un bieža tālruņa izslēgšanās nekur nepazudīs. Par laimi, šī procedūra nav sarežģīta, un to var veikt īsā laikā.

Kā saprast, ka viedtālruņa akumulatoram nepieciešama kalibrēšana?

Viedtālrunis izslēdzas pārāk ātri. Pēc būtības, telefons vairs nesaprot, kāds īsti ir akumulatora uzlādes līmenis. Tādēļ rodas situācijas, kad telefona ekrānā redzami vismaz 5-20% uzlādes, bet telefons vienkārši izslēdzas un vairs nav ieslēdzams.

Vēl viens variants – tālrunis jau ilgāku laiku rāda 0% uzlādi, taču – tas turpina darboties.

Vēl viens “simptoms” – telefona uzlādes līmenis ļoti ātri krītas. Piemēram, tikko tālrunis ir noņemts no vada, tā uzlāde burtiski dažu minūšu laikā nokrītas līdz 97-90%. Citreiz telefons nelādējas vairāk par 95-97%.

Kā kalibrēt akumulatoru?

Vispirms nepieciešams uzlādēt tālruni pilnībā – līdz 100%. Pēc tam vajag atvērt parasto numuru tastatūru (lietotne “Tālrunis” vai analogi), jāievada simbolu kombinācija *#0228#. Pēc tam jāatveras sistēmas izvēlnei, kur jāizvēlas poga “Quick Start”.

Viedtālruņa ekrāns uz dažām sekundēm izdzisīs, pēc tam parādīsies baterijas simbols. Ja tas rāda mazāk par 100%, tad tas nozīmē, ka ir problēma. Tādā gadījumā telefons atkal jāuzlādē līdz 100% un procedūra jāatkārto, līdz uzlādes līmenis pēc kalibrēšanas nebūs 100%.

Jāpiebilst, ka šis kods var nenostrādāt visās “Android” ierīcēs. Ja pēc šīs kombinācijas ievadīšanas telefonā neparādās logs ar informāciju par akumulatora uzlādi, būs nepieciešams veikt kalibrēšanu citādākā veidā.

Tam nepieciešams pilnībā izlādēt tālruni (lai tas izslēdzas) un uzlādēt telefonu līdz 100%, turot to pie elektrotīkla astoņas stundas, neizmantojot tālruni. Pēc tam tālrunis jāieslēdz un jāturpina lādēt aptuveni stundu.

Pēc tam nepieciešams tālruni atvienot no uzlādes iekārtas un atkal pieslēgt pie elektrības uz pāris minūtēm. Tad tālrunis jāizslēdz un jāpieslēdz pie uzlādes ierīces vēl uz vienu stundu.

Pēc šo darbību veikšanas akumulatoram būs veikta kalibrēšana, un tālrunis “uzvedīsies” kā iepriekš. Šī procedūra jāatkārto vidēji 2-3 reizes gadā. Ja kalibrēšana tiek veikta biežāk, tas var radīt vēl lielāku akumulatora nolietojumu.

Kopumā, neraugoties uz to, ka mūsdienu viedtālruņi izmanto jaunākās un inovatīvākās energotaupīšanas tehnoloģijas, uzlādes attēlojuma algoritmi joprojām var nebūt precīzi. Tieši tādēļ akumulatora kalibrēšana ir svarīga procedūra, kas ļauj izlabot virkni problēmu ar nekorekta uzlādes līmeņa attēlošanu un pagarināt akumulatora kalpošanas ilgumu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu