""Ventspils nafta" termināls" mainījis nosaukumu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

SIA ""Ventspils nafta" termināls" mainījusi nosaukumu uz SIA "Vitol Terminal Latvia", liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas nosaukuma maiņa Uzņēmumu reģistrā iegrāmatota piektdien, 18.augustā.

Vienlaikus veiktas arī izmaiņas kompānijas padomes sastāvā, padomes priekšsēdētāja amatu saglabājot Robertam Kirkupam.

Jau vēstīts, ka 2023.gada jūlija izskaņā Konkurences padome (KP) atļāva Luksemburgā reģistrētai "Vitol Holding II" iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār ""Ventspils nafta" termināls".

"Vitol" iepriekš netieši - caur Nīderlandē reģistrēto "Martank" - piederēja 51% ""Ventspils nafta" termināls" kapitāldaļu, kamēr 49% piederēja Nīderlandes "VTTI Terminals II".

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

2021.gadā "Vitol Terminal Latvia" strādāja ar 35,605 miljonu eiro apgrozījumu un 8,996 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publiskoti. Kompānija reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 21,48 miljoni eiro.

"Vitol Terminal Latvia" sniedz naftas un naftas produktu pārkraušanas, uzglabāšanas un transportēšanas pakalpojumus "Vitol" saistītai sabiedrībai "Ventspils Tank Services".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu