Mācību gada sākumā pie Jelgavas skolām ierobežos braukšanas ātrumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sākoties mācību gadam, pie vairākām Jelgavas izglītības iestādēm, kur nav noteikti pastāvīgi ātruma ierobežojumi, uzstādītas zīmes maksimālā braukšanas ātruma ierobežošanai līdz 40 kilometriem stundā, informē pašvaldība.

Ierobežojumi būs spēkā trīs nedēļas - līdz 18.septembrim. Savukārt 1.septembrī rūpēs par skolēnu drošību dežūras pie skolām uzsāks policisti.

Kā informē pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība", pagaidu ceļa zīmes maksimālā braukšanas ātruma ierobežošanai līdz 40 kilometriem stundā uzstādītas pie jaunrades nama "Junda" Zemgales prospektā 7. Divas zīmes ar maksimālā ātruma ierobežojumu uzstādītas Loka maģistrālē pie Jelgavas Pārlielupes pamatskolas. Ātruma ierobežojums noteikts arī Lapskalna ielā no Kazarmes ielas līdz Liepu ielai, kur atrodas Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola.

Pie citām pilsētas izglītības iestādēm pastāvīgi ir ceļa zīmes un izbūvēti ātrumvaļņi, kas maksimālo braukšanas ātrumu ierobežo līdz 30 vai 20 kilometriem stundā. Pie rekonstruētās Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas Meiju ceļā, Celtnieku ielā un Traktoristu ielā ir izbūvēti ātrumvaļņi un noteikts maksimālā ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā.

Policija atgādina, ka bērnu drošība pirmām kārtām ir vecāku atbildība, aicinot ar saviem bērniem pārrunāt ceļu satiksmes noteikumus un ielu šķērsot tikai pa gājēju pārejām vai ievērojot luksofora signālu. Sākoties jaunajam mācību gadam, skolās darbu atsāks arī Pašvaldības policijas Patruļpolicijas nodaļas inspektori, lai nodrošinātu kārtību un skolēnu drošību izglītības iestādēs un to teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu