Holivudas vietā Ķīnas un Āfrikas kinematogrāfs jeb Krievija cenšas atdzīvināt kinoteātrus

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Rietumvalstu kinolentes Krievijā iespējams iegūt vien pirātiskā ceļā. Kinoteātros turpmāk skatītājiem būs pieejami karstākie jaunumi no Ķīnas un Āfrikas valstu kinematogrāfiem, paziņojusi aģentūras “Roskino” vadītāja vietas izpildītāja Jekaterina Naumova.

Pēc viņas teiktā, Krievijas iedzīvotājiem “ir radusies milzīga interese par Ķīnas kinoprodukciju”.

“Ķīnas kinematogrāfa kvalitāte pēdējo gadu laikā ir ļoti strauji pieaugusi. Cik augsta ir filmu tehnoloģiskā kvalitāte, tik augsta ir arī aktierspēle,” sacīja Naumova.

Viņa piebilda, ka “Roskino” veiktās skatītāju aptaujas liecina, ka “Krievijas pilsoņiem ir strauji pieaugusi interese un pieprasījums pēc “Krievijai draudzīgo valstu” filmām. Piemēram, varam vērot milzīgu pieprasījumu pēc Āfrikas valstu mūsdienu kinematogrāfa,” sacīja Naumova.

Pagājušajā gadā, zaudējot piekļuvi Holivudas filmām, Krievijas kinoteātri zaudēja ienākumus 56-70% apmērā. Puse kinoteātru nonāca uz bankrota sliekšņa, bet kopējais nozares zaudējumu apjoms bija četri miljardi rubļu (38 miljoni eiro).

Bija vērojami centieni Holivudas filmas aizstāt ar vietējā ražojuma propagandas filmām par karu, taču tie bija nesekmīgi. Tā, piemēram, filma “Liecinieks”, kurā aprakstīts iebrukums Ukrainā no Krievijas propagandas pozīcijām, iekasēja vien septiņus miljonus rubļu (67 tūkstošus eiro) pirmās nedēļas laikā, lai gan filmas budžets bija 200 miljoni rubļu (1,9 miljoni eiro).

Ņemot vērā Vienotās automatizētās informācijas sistēmas datus, vidējais skatītāju skaits seansā bija četri cilvēki. Lai filmas izrādīšana atmaksātos, nepieciešami vismaz 17-20 cilvēki.

Vēl skumjāki rezultāti bijuši Krievijas dokumentālajam kino. Augusta beigās filma “Donbass. Tuvie cilvēki” iekasējusi aptuveni 700 000 rubļu (6700 eiro) no aptuveni 10 tūkstošiem skatītāju. Filma “Donbass. Atzīšana” - 25 tūkstošus rubļu no 185 skatītājiem, bet “Donbass. Rezerves pulks” - 19 tūkstošus rubļu no 133 skatītājiem.

Jāpiebilst, ka visu šo filmu budžets mērāms vairākos desmitos miljonu rubļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu