RSU izsludināts konkurss uz tenūrprofesora amatu dabaszinātnēs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Stradiņa universitātes ēka.
Rīgas Stradiņa universitātes ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) izsludinājusi konkursu uz zinātnes profesora jeb tenūrprofesora amatu vietu dabaszinātnēs, skaidroja universitāte.

Tenūrprofesora galvenajos pienākumos ietilpst attīstīt pieteikto pētniecības programmu konkrētajā zinātņu nozaru grupā un jomā, piesaistīt pētniecības programmas īstenošanai nepieciešamo finansējumu, vadīt pētniecības projektus, kā arī iesaistīties starptautiskos konsorcijos un projektos. Tāpat zinātnes profesoram ir jāvada doktorantu un pēcdoktorantu darbus, jāsagatavo zinātniskās publikācijas un jākomunicē pētniecības rezultātus, kā arī jāattīsta pētniecības infrastruktūru un pētniecības metodes.

Pretendentiem jāpiemīt nevainojamai reputācijai un atpazīstamībai savā pētniecības jomā, kā arī zinātņu doktora grādam un vismaz trīs gadu darba pieredzei asociētā profesora vai profesora amatā. Tāpat pretendentu Hirša indeksam ir jābūt vismaz 15, savukārt "Scopus"/ "Web of Science" pēdējos trīs gados indeksētām publikācijām jāatbilst amata vietas nozaru grupai.

Pretendentiem jābūt pieredzei pedagoģiskajā darbā augsta līmeņa studiju nodrošināšanā, kā arī starptautisko un/vai nacionāla līmeņa pētniecības projektu vadībā un Eiropas Savienības pētniecības inovācijas programmu - "Apvārsnis 2020", "Apvārsnis Eiropa" - finansētu, virs kvalitātes sliekšņa novērtētu vai līdzvērtīgu projektu sagatavošanā, vadībā un partnerībā.

Pretendentiem, kuri vēlas piedalīties konkursā, līdz 15.septembrim elektroniski jāiesniedz RSU rektoram adresēts pieteikums par piedalīšanos konkursā, motivācijas vēstule ar redzējumu par sasniedzamajiem mērķiem, pētniecības plāns sešiem gadiem, kā arī pretendenta dzīves un darba gājuma apraksts (CV), kurā norādīts zinātniskā, pedagoģiskā un organizatoriskā darba pieredze un darba rezultātu apkopojumi vai sasniegumu apraksti.

Pieteikumam jāpievieno arī zinātnisko un akadēmisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, pašapliecinājums par angļu valodas zināšanām, kā arī informācija par personām, kas var sniegt rekomendācijas vai atsauksmes no sadarbības partneriem, darba devējiem vai profesionālajām asociācijām, kurā darbojies vai darbojas pretendents.

Darba samaksa norādīta 5000 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu