Vētras dēļ Vidzemē vairākas apdzīvotās vietas palikušas bez elektrības (2)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Augstsprieguma tīkls

Vētras dēļ apakšstacijas Ieriķi, Inčukalns, Sigulda un Cēsis atslēgušās no tīkla, netiek nodrošināta elektroapgāde Siguldā, Cēsīs, Ieriķos un apkārtnē, sestdienas vakarā sociālās saziņas vietnē "X" (agrāk "Twitter") raksta "Augstsprieguma tīkls". 

Uzņēmums norāda, ka elektrotīkla bojājuma vieta ir atrasta un tiekot gādāts, lai pēc iespējas ātrāk elektroapgādi atjaunotu.

Savukārt uzņēmums "Sadales tīkls" vēsta, ka sestdienas vakarā plkst.22.30 elektroapgāde ir traucēta aptuveni 44 000 klientu. Lielākie elektroapgādes traucējumi reģistrēti Siguldas, Cēsu un Valmieras novadā.

Jau vēstīts, ka līdz plkst.14.00 Latvijā elektroapgāde bija traucēta apmēram 11 000 elektroenerģijas sadales tīkla operatora AS "Sadales tīkls" klientiem.

Vējš, kas atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijai visā Latvijā brāzmās sasniedz ātrumu 18 līdz 23 metrus sekundē, bet dažviet, jo īpaši piekrastes teritorijās, pat pārsniedz 30 metrus sekundē, izraisa bojājumus elektrotīklā.

Bojājumi reģistrēti arī AS "Augstsprieguma tīkls" infrastruktūrā. Plašākie traucējumi pašlaik fiksēti Vidzemē un Zemgalē. AS "Sadales tīkls" operatīvā darba brigādes strādā pie bojājumu novēršanas, lai atjaunotu elektroapgādi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu