Platforma "X" sāk iekasēt maksu no jauniem lietotājiem atsevišķās valstīs (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Miljardierim Īlonam Maskam piederošā sociālo mediju platforma "X" (iepriekš "Twitter") izmēģinājuma ietvaros ir sākusi iekasēt maksu no jauniem lietotājiem Jaunzēlandē un Filipīnās.

Jaunajiem platformas lietotājiem būs jāmaksā 1 ASV dolārs (0,95 eiro) gadā, lai piekļūtu galvenajām lietotnes funkcijām, tostarp ierakstu publicēšanai, citu ierakstu pārpublicēšanai, iespējai atzīmēt ziņām "patīk", kā arī iespējai atbildēt uz ziņām.

Tie, kas atteiksies no abonēšanas maksas, varēs tikai lasīt citu ierakstus, skatīties videoklipus un sekot kontiem.

Sociālo mediju platforma skaidro, ka maksas ieviešanas mērķis ir "samazināt surogātpastu, manipulācijas ar mūsu platformu un botu darbību".

Jaunajiem kontiem šajās valstīs būs nepieciešams arī verificēt tālruņa numuru.

Jāatgādina, ka jau pagājušajā mēnesī Masks vēstīja, ka visiem "X" lietotājiem, iespējams, būs jāmaksā par piekļuvi.

BBC atzīmē, ka, kopš Masks pagājušajā gadā iegādājās "Twitter", tā ieņēmumi ir samazinājušies. Tomēr, lai gan uzņēmumam ir skaidra finansiāla interese iekasēt maksu no lietotājiem, Masks ir sacījis, ka likt cilvēkiem maksāt par pakalpojumu ir saistīts ar mērķi apkarot botus.

Tāpat jāatzīmē, ka Eiropas Savienība ir sākusi izmeklēšanu pret "X" par iespējamu teroristiska un vardarbīga satura un naida runas izplatīšanu pēc Hamas uzbrukuma Izraēlai. Savukārt Austrālijas interneta drošības uzraugs tai ir piemērojis naudas sodu par informācijas nesniegšanu saistībā ar bērnu ļaunprātīgu izmantošanu saturošu materiālu apkarošanas praksi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu