"Latvenergo" valstij izmaksās papildu dividendes 18,5 miljonu eiro apmērā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gaismas festivāla "Staro Rīga" objekts "Enerģijas dzimšanas stāsts" Pulkveža Brieža ielā uz A/S "Latvenergo" ēkas fasādes
Gaismas festivāla "Staro Rīga" objekts "Enerģijas dzimšanas stāsts" Pulkveža Brieža ielā uz A/S "Latvenergo" ēkas fasādes Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Latvenergo" akcionāru ārkārtas sapulcē trešdien, 18.oktobrī, nolemts izmaksāt valstij papildu dividendes 18,547 miljonu eiro apmērā no pagājušā gada nesadalītās peļņas, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

 

Izmaksātās papildu dividendes tiks novirzītas energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājumam.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" akcionāru kārtējā sapulcē šogad 11.maijā tika nolemts dividendēs valstij no pērnā gada peļņas izmaksāt 133,991 miljonu eiro, bet atlikušo peļņas daļu 75,37 miljonu eiro apmērā tika nolemts ieskaitīt nesadalītajā peļņā.

"Latvenergo" apgrozījums 2022.gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 209,362 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu