Rinkēvičs: ES ir jāveic pasākumi, lai nodrošinātu savu aizsardzību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs
Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Eiropas Savienībai (ES) ir jāveic pasākumi, lai nodrošinātu savu aizsardzību dažādās jomās, arī kibertelpā un militārās aizsardzības jomā, uzvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, piektdien, 20. oktobrī, Rīgas pilī tiekoties ar ES iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu.

Amatpersonas apspriedušas Latvijas un ES aizsardzības industrijas stiprināšanu, ES stratēģisko atkarību mazināšanu, kā arī cīņu pret dezinformāciju, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Valsts prezidents pateicās komisāram par Eiropas Komisijas centieniem atbalstīt Ukrainu, tostarp militārajā jomā.

Rinkēvičs norādīja, ka Eiropas Aizsardzības investīciju programmas izstrāde būs būtisks solis, lai palielinātu ES aizsardzības kapacitāti. Prezidents uzsvēra, ka arī Latvijas uzņēmumiem vajadzētu aktīvāk piedalīties Eiropas Aizsardzības fonda finansējuma izmantošanā un jaunās likumdošanas iniciatīvās.

Valsts prezidents uzsvēra arī nepieciešamību aizsargāt kritisko infrastruktūru, jo sevišķi zemūdens infrastruktūru Baltijas jūrā.

Diskutējot par cīņu ar dezinformāciju, Valsts prezidents aicināja ES izstrādāt tiesisko regulējumu mākslīgā intelekta jomā, lai garantētu cilvēku un uzņēmumu drošību un pamattiesības. Sarunu partneri bija vienisprātis par sociālo tīklu platformu lomu un atbildību saistībā ar informācijas izplatīšanu.

Tikšanās noslēgumā Valsts prezidents apsveica iekšējā tirgus komisāru Bretonu ar ES iekšējā tirgus 30 gadu jubileju un atzīmēja, ka ir būtiski turpināt strādāt pie tirdzniecības iespēju paplašināšanu visās 27 dalībvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu