NDK vadītājs: Pret draudiem Izraēlas studentiem ir jāvēršas ar visu likuma bardzību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis
"Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis Foto: Zane Bitere / LETA

Pret izteiktajiem draudiem Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Izraēlas studentiem ir jāvēršas ar visu likuma bardzību, uzskata Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (JV).

Nepieciešamības gadījumā pat ir jāvērtē iespēja draudētājus izraidīt no valsts, uzsvēra politiķis.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) norādīja, ka, ja individuālā līmenī šādas situācijas ir radušās, tad primāri uz tām jāreaģē augstskolai, izvērtējot situāciju un pēc nepieciešamības iesaistot atbildīgos valsts dienestus.

Ministrs paļaujas uz šo pušu profesionālu sadarbību, lai novērstu jebkādu situācijas eskalāciju.

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vērtēs situāciju RSU par iespējamiem konfliktiem starp ārvalstu studentiem saistībā ar Izraēlas un Palestīnas konfliktu, izriet no ministrijas pārstāvju ieraksta tviterī.

IZM ir sazinājusies ar Veselības ministriju, kuras padotībā ir RSU, Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju, lai skaidrotu situāciju un novērstu tās eskalāciju.

Kā vēsta portāls "Tvnet", vairāki RSU studenti no Izraēlas kopš kara sākuma Izraēlā ir saņēmuši naidu kurinošus tekstus un draudus. Tas ir novedis pie nesaskaņām RSU studentu vidū. Viena persona vērsusies Valsts drošības dienestā saistībā ar antisemītiskiem izteicieniem un draudiem.

Arī agrāk RSU esot bijuši līdzīgi incidenti, taču mazāk ekstrēmi, vienlaikus RSU brīdinājumi agresoriem par iespējamu izraidīšanu nav līdzējuši, vēsta portāls.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu