Stradiņa slimnīcas valdes locekle: Lēmums atcelt slimnīcas valdi noteikti ir uz labu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga Foto: Ieva Čīka/LETA

Lēmums atcelt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) valdi noteikti ir uz labu, pauda slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga.

Viņa atzina, ka slimnīcas valde tāpat kā iepriekš padome tika atcelta bažās par risku zaudēt Eiropas Savienības fondu finansējumu. Iepriekš jau tika vēstīts, ka PSKUS padome nav operatīvi un padziļināti izvērtējusi riskus un to īstermiņa un ilgtermiņa ietekmi uz slimnīcas vērtību, ilgtspēju un atbildīgu attīstību. Tā rezultātā šobrīd pastāvot risks, ka uz 2023.gada 31.decembri ir identificējams Eiropas Savienības (ES) finansējuma neapgūšanas risks apmēram 46 miljonu eiro apmērā.

Kreicberga apzinās, ka kaut kādi lēmumi ir jāpieņem, jo, saprotams, ka finanšu neapgūšana nevienam nepatīk. Vienlaikus viņa uzskata, ka lēmums attiecībā pret viņas medicīnas jomu nav taisnīgs, tomēr "lēmums ir tāds, kāds ir, un tas noteikti ir uz labu".

Kā vēstīts, PSKUS padome izteikusi neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Rinaldu Muciņu, Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni, aģentūru LETA informēja padomes konsultante Gundega Vārpa.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajam PSKUS padome iecēlusi slimnīcas pagaidu valdi ar pilnvaru termiņu uz vienu gadu. Pagaidu valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Lauris Vidzis, bet valdes locekļu amatos - Džineta Heinrihsone un Ģirts Ansons.

Jaunās pagaidu valdes locekļiem ir augsta kompetence vadības, ārstniecības un finanšu jomās, informēja Vārpa.

Pagaidu valdes priekšsēdētājam Vidzim ir Jeila vadības skolā Ņūheivenā, ASV, iegūts uzņēmējdarbības vadības maģistra grāds (MBA) ar specializāciju veselības aprūpes administrācijā, kā arī Banku augstskolā Rīgā iegūts maģistra grāds finanšu vadībā un bakalaura grāds finansēs. Vidža būtiskākā iepriekšējā darba pieredze vairāk nekā 10 garumā saistīta ar medicīnas nozares stratēģisko, organizatorisko, pārvaldības, veiktspējas, pārmaiņu vadības, pacientu pieredzes un finanšu uzlabošanas modeļu plānošanu un izstrādi, darbojoties tādos starptautiskos uzņēmumos kā "Navigant Consulting", "Philips Healthcare" Ziemeļamerikā un Vestčesteras medicīnas centrā Ņujorkā, ASV.

Pagaidu valdes locekle Heinrihsone patlaban studē Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) doktora studiju programmā Veselības aprūpe. Viņa iepriekš ieguvusi profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā ar organizācijas vadītāja kvalifikāciju Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā "RISEBA" un absolvējusi RSU ķirurga specialitātē. Līdz šim jau vairāk nekā 10 gadu Heinrihsone ir strādājusi kā PSKUS Ārstniecības departamenta direktora vietniece diagnostikas jautājumos un galvenā ārsta vietniece, iepriekš strādājusi Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras Kontroles un uzraudzības departamentā vadītāja vietnieces un Analīzes un kontroles plānošanas nodaļas vadītājas amatos, kā arī bijusi ķirurģe PSKUS Ķirurģijas klīnikā un ārste Rīgas ātrās medicīnas palīdzības stacijā.

Savukārt pagaidu valdes loceklim Ansonam ir profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā ar uzņēmumu un organizāciju (iestāžu) vadītāja kvalifikāciju un akadēmiskais sociālo zinātņu bakalaura grāds tiesību zinātnē, kas iegūti RSU. Līdz šim Ansons pilda valdes locekļa pienākumus ar finanšu vadības kompetenci VSIA "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs", bet iepriekš darbojies valdes locekļa, finanšu direktora un finansista amatos dažādos uzņēmumos.

PSKUS jaunās pagaidu valde pilnvaru termiņš sāksies 28.oktobrī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu