"airBaltic" ziemas sezonā piedāvā četrus jaunus galamērķus no Tallinas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" uzsāk 2023.gada ziemas sezonu no Tallinas, piedāvājot lidojumus uz četriem jauniem galamērķiem - Tamperi, Tenerifi, Grankanāriju un Ženēvu, informē "airBaltic" pārstāvji.

Lidostas pārstāvji informē, ka lidojumi maršrutā Tallina-Tampere notiks septiņas reizes nedēļā, maršrutā Tallina-Tenerife divas reizes nedēļā, Tallina-Grankanārija vienu reizi nedēļā, bet Tallina-Ženēva divas reizes nedēļā.

Tāpat lidostas pārstāvji norāda, ka pirmais reiss no Tallinas uz Tenerifi izlidoja šodien, 30.oktobrī, bet pirmais reiss uz Tamperi notika 29.oktobrī. Savukārt maršrutā Tallina-Grankanārija pirmais reiss paredzēts šī gada 7.decembrī, bet reiss uz Ženēvu notiks 30.decembrī.

Savukārt Tallinas lidostas valdes loceklis Ēro Pērgmē atzīmē, ka "airBaltic" ir nozīmīgs un ilggadējs Tallinas lidostas partneris, kurš arī uzsver turpmākos plānus ieguldīt Tallinas lidostā un vienlaikus uzlabo Igaunijas ceļotāju savienojamības iespējas.

Jau vēstīts, ka, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja kopumā 3,34 miljonus pasažieru, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā gadu iepriekš, taču par 33,8% mazāk nekā pirms Covid-19 pandēmijas - 2019.gadā. Tostarp 2022.gada deviņos mēnešos "airBaltic" pārvadāja 2,451 miljonu pasažieru un veica 27 440 lidojumu.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu