Jauniešus aicina kļūt par senioru mentoriem digitālās plaisas mazināšanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Karen Bosma-Winnubst/Shutterstock

Baltijas Mediju izcilības centrs (BMIC) 24.novembrī un 25.novembrī organizē apmācības "Digitāli kopā!", kurās jaunieši var kļūt par brīvprātīgiem senioru mentoriem digitālo mediju lietošanā, informēja projekta pārstāvji.

Projektā paredzētas sešu stundu tiešsaistes apmācības, kuru laikā ar skolēniem un studentiem strādās eksperti digitālo prasmju, medijpratības un starppaaudžu sadarbības jomā.

Programmas ietvaros piektdien, 24.novembrī, no plkst.14 līdz 18 notiks sociālo mediju pētnieces Līvas Kalnačas lekcija "Mazinot digitālo plaisu: kā palīdzēt omei lietot Google un opim sūtīt bildes" un medijpratības ekspertes Klintas Ločmeles lekcija "Medijpratīgs seniors: digitālās vides situācijas, kuras gudri pārvaldīt".

Savukārt sestdien, 25.novembrī, no plkst.10 līdz 12 gaidāma multimediju, 3D tehnoloģijas un datorspēļu veidošanas pasniedzēja Ģirta Edvarta Stepiņa lekcija "Noderīgas tehnoloģijas senioriem - pedagoģiskie triki darbam ar tehnoloģiju ne-lietpratējiem".

Tāpat BMIC aicina jauniešus, pedagogus, jaunatnes darbiniekus un visus interesentus uz projekta atklāšanas vebināru 16.novembrī plkst.14-15 tiešsaistē, kur klātesošie varēs uzzināt par projekta iecerēm un labāko praksi Baltijā.

Savukārt 14.decembrī plkst.14 Rīgā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā notiks starppaaudžu sadarbībai digitālajā un medijpratības jomā veltīta konference, kurā diskutēs Baltijas valstu eksperti un izskanēs labākie pieredzes stāsti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu