Stradiņa slimnīcas jaunajam korpusam pabeigta fasādes izbūve

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Būvkompānija SIA "Velve" ir pabeigusi VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) A korpusa otrās kārtas fasādes darbus, līdz ar to jaunbūvei ir aizvērta fasāde, lai pasargātu to no laika apstākļu nelabvēlīgas ietekmes, informēja "Velves" mātesuzņēmuma "MN Holding" pārstāvji.

"MN Holding" līdzīpašnieks Valdis Koks informē, ka slimnīcas fasādes darbi ir pabeigti tādā apmērā, lai nodrošinātu ēkas aizsardzību pret laika apstākļu ietekmi ziemā.

Patlaban Stradiņa slimnīcas jaunajam korpusam ir noslēgts ēkas perimetrs un tiek pabeigti fasādes stiklošanas darbi, kuru kopējais apmērs ir 3200 kvadrātmetru. Tādējādi ēka ir noslēgta un tai var nodrošināt nepieciešamo klimatu, lai turpinātu darbus. Tāpat ēkā 90% apmērā ir veikta rīģipša karkasa konstrukciju izbūve, izbūvēti maģistrālie elektrības un vājstāvu tīkli (kabelizācijas darbi) un sākti sagatavošanas darbi grīdas betonēšanai.

Ņemot vērā tuvojošos ziemas periodu, tieši ēkas perimetra noslēgšana un telpu mikroklimata nodrošināšana tika uzstādīta kā primārais mērķis, aktīvu darbu pie būvdarbu kapacitātes uzlabošanas uzsākot PSKUS jaunajai valdei, pavēstīja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga. Arī slimnīcas valdes priekšsēdētājs Lauris Vidzis uzsver, ka valde kopā ar slimnīcas speciālistiem vienotā komandā darbojas aktuālo un kritisko jautājumu risināšanā, soli pa solim neatlaidīgi aktivizējot veicamos būvdarbus un īstenojot citus pasākumus situācijas uzlabošanai.

Turpmāk tiks sākta apkures un kanalizācijas sistēmu izbūve, kā arī iekšdarbi - rīģipša un grīdu ieklāšana, inženiertīklu komunikāciju izbūve un specializēto medicīnas sistēmu izbūve, tostarp operāciju bloka izbūve. To plānots pabeigt 2024.gada trešajā ceturksnī.

Veinberga norādīja, ka līdz ar slimnīcas A korpusa otrās kārtas būvdarbiem aktuālākie ir jautājumi par ēkas mikroklimatu un līdz šim konstatēto defektu, trūkumu novēršanu būvobjektā, lai secīgi būtu iespējams operatīvi uzsākt sekojošos izbūves darbus, ievērojot normatīvo aktu, būvprojekta un ražotāju tehnoloģisko prasību nosacījumus, izpildot būvdarbu līgumā un būvprojektā izvirzītās kvalitātes prasības.

Slimnīcas A korpusa otrās kārtas attīstības projekta īstenošanai ir noteicoša loma ne tikai slimnīcas attīstībā, bet arī visas Latvijas veselības aprūpes attīstībā. Jaunā PSKUS A otrās kārtas ēka uzlabos slimnīcas sniegto pakalpojumu kvalitāti, pieejamību, efektīvu funkciju nodrošināšanu, kā arī efektīvu slimnīcas finanšu līdzekļu pārvaldību, uzsvēra Veinberga.

Iepriekš jau ziņots, ka pēc ilgstošām pārrunām par atbilstošāko sadārdzinājuma indeksācijas metodoloģiju šogad pavasarī starp būvkompāniju "Velve" un PSKUS tika panākts kompromiss attiecībā uz slimnīcas A korpusa otrās kārtas būvdarbu sadārdzinājumu 17,6 miljonu eiro apmērā. Ņemot vērā, ka būvdarbu noslēguma gala termiņš tiešā mērā korelēja ar šī lēmuma pieņemšanu, valdība kopā ar sadārdzinājuma summas apstiprināšanu arī būvdarbu veikšanas termiņu pagarināja līdz 2024.gada vasarai.

Tāpat vēstīts, ka Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par PSKUS amatpersonu rīcību saistībā ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējuma apguvi. Pārbaude sākta Personu un valsts tiesību aizsardzības nodaļā.

PSKUS padome attiecīgi oktobra beigās izteica neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Rinaldu Muciņu, Ilzi Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni. Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajam PSKUS padome iecēlusi slimnīcas pagaidu valdi ar pilnvaru termiņu uz vienu gadu.

PSKUS jauno korpusu būvniecībā var zaudēt 70 miljonus eiro iepriekš minēto 46 miljonu eiro vietā, tāpēc jaunā valde izraudzīta ar spēcīgām krīzes menedžmenta zināšanām un tās darbs būs orientēts uz zaudējumu samazināšanu, glābjot to, kas vēl glābjams, iepriekš sacīja slimnīcas pagaidu padomes loceklis Normunds Staņēvičs.

Būvfirma "Velve" pagājušajā gadā strādāja ar 69,152 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānija cieta zaudējumus 3,181 miljona eiro apmērā, pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija "Velve" reģistrēta 1992.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,423 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir kompānija AS "MN Holding", kuras patiesie labuma guvēji ir Jekaterina Ņikuļina un Koks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu