Bijušās LU Fizikas un matemātikas fakultātes ēkas pārdotas par vairāk nekā trim miljoniem eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LU

Latvijas Universitāte (LU) izsolē par 3,01 miljonu eiro pārdevusi kādreizējo Fizikas un matemātikas fakultātes kompleksu Āgenskalnā, Zeļļu ielā 8, informēja universitāte.

Īpašums sastāv no trīs galvenajām ēkām - fakultātes ēkas, laboratoriju korpusa un studentu dienesta viesnīcas, kā arī vairākām palīgēkām. Kompleksa ēku kopējā platība ir 10 565 kvadrātmetri. Zemes īpašums 3,71 hektāra platībā, uz kura atrodas ēkas, pieder Rīgas domei.

Izsoles sākuma cena bija trīs miljoni eiro.

LU izsoles rezultātus vērtē kā apmierinošus, "ņemot vērā, ka nekustamo īpašumu tirgus investīciju objektiem šobrīd ir "iesaldēts", darījumu apjoms ir būtiski krities un investori ir ļoti piesardzīgi un neuzņemas pārlieku lielu risku".

LU šogad jau ir pārdevusi divus lielus īpašumus - namīpašumu Baznīcas ielā 5, Rīgā, un bijušo fakultāšu kompleksu Zeļļu ielā. Pārdoti arī dzīvokļi Kr. Barona ielā 49, Rīgā, kā arī pēc apjoma mazāki zemes īpašumi dažādās adresēs.

LU plāno turpināt atsavināt daļu no tai piederošiem īpašumiem atbilstoši LU nekustamo īpašumu attīstības plānam, iegūtos līdzekļus ieguldot akadēmiskā centra Torņakalnā attīstībā.

Nākamā gada sākumā LU plāno pārdot bijušo fakultātes kompleksu Jūrmalas gatvē 76, Rīgā, kur kādreiz atradās Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu