Ceturtdien notiks LIKTA konference par mākslīgā intelekta iespējām mainīt ekonomiku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 30.novembrī, plkst.14 konferenču telpā "Fantadroms" norisināsies ikgadējā Latvijas informācijas un tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konference "LIKTA(I)2023", kurā runās par mākslīgā intelekta potenciālu transformēt ekonomiku, kā arī ilgtspēju, informē LIKTA pārstāvji.

Latviešu un ārvalstu uzņēmēji un IKT nozares eksperti pārrunās mākslīgā intelekta lomu inovāciju attīstībā un spēju mainīt mūsu pieredzi datu pārvaldībā, kā arī analizēs dažādus piemērus mākslīgā intelekta pielietojumam privātajā un publiskajā sektorā un to mijiedarbību ar ilgtspējas aktualitātēm.

Konferencē ar uzņēmuma pieredzi dalīsies SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) prezidents Juris Binde, "DocLogix" biznesa attīstības vadītāja Jūlija Maslinskaite intervēs Lietuvas mākslīgā intelekta asociācijas valdes locekli Ruslanu Abdračimovu par mākslīgā intelekta rīku izmantošanu datu pārvaldībā.

Vienlaikus "Emergn Latvija" valdes priekšsēdētājs un tehnoloģiju stratēģiju vadītājs Aldis Ērglis stāstīs par mākslīgā intelekta potenciālu un iespējām, apskatot dažādus gadījumus no privātā un publiskā sektora. Savukārt par inovāciju savietojamību ar ilgtspēju runās VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols.

LIKTA prezidente Signe Bāliņa norāda, ka jaunāko tehnoloģiju integrēšana biznesa praksē veicina uzņēmumu konkurētspējīgumu globālajā tirgū, tāpēc šogad viena no konferences tēmām ir mākslīgā intelekta izmantošana ekonomikas transformēšanā ar mērķi mudināt vietējos uzņēmējus iepazīt šīs tehnoloģijas priekšrocības sava biznesa attīstībā.

Tēmas aktualitāti pamato arī jaunākie Eiropas Savienības Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksa (DESI) dati, kur Latvijā to uzņēmumu īpatsvars, kas izvēlas savā biznesa praksē ieviest mākslīgā intelekta tehnoloģijas, ir zem Eiropas vidējā līmeņa, pauž Bāliņa.

Konferences laikā tiks pasniegta arī ikgadējā IKT nozares balva "Platīna pele" četrās kategorijās - "Uzņēmuma digitālā transformācija", "Valsts digitālā transformācija", "Labākais e-skolotājs", "Labākās kiberdrošības iniciatīva", kā arī skatītāju balva.

Konferences tiešraidi būs iespējams vērot LIKTA "Facebook" un portālā TVNET, kā arī LMT viedtelevīzijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu