Noskaties Kur Rīgā visvairāk jāuzmanās no kabatzagļiem un kādas ir viņu metodes?

TVNET/Degpunktā/TV3.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Apkarot kabatzādzības pilnībā ir neiespējami, taču samazināt to skaitu – pavisam reāli. To pierāda pēdējo gadu statistika, kas liecina, ka zādzību skaits samazinās. Agrāk tās bieži notika tieši sabiedriskajā transportā, bet šobrīd tramvajos, trolejbusos un autobusos uzstādīto videokameru dēļ garnadži pieklusuši, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”

Pašlaik visvairāk būtu jāpiesargājas tieši tirdzniecības centra “Origo” apkaimē un tuneļos, tāpat arī Rīgas starptautiskajā autoostā. Tūristiem īpaši uzmanīgiem ir jābūt Vecrīgā un Centrāltirgū, kur viņi bieži dodas ekskursijās. Vasaras sezonā arī Jūrmalā un tās apkārtnē. Visbiežāk kabatzagļi zādzības paveic 3. autobusa maršrutā Daugavgrīva–Pļavnieki, kā arī 15. trolejbusa maršrutā Latvijas Universitāte–Ķengarags.

Kabatzagļu galvenais instruments ir viņu veiklās rokas. Citus instrumentus mūsdienās vairs neizmanto.

“Tas ir mīts par žiletēm, kapeikām, magnētiem. Vismaz manā 20 gadu praksē ne reizi neesmu saskāries arī šādiem paņēmieniem. Klasiskais paņēmiens – ar roku izvelk maku vai telefonu,” stāsta RRP KP 2. biroja 2. nodaļas priekšnieks Ēriks Locs.

Vairāk skaties “Degpunkta” sižetā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu