Kopēja bojāeja Rīgas zoodārzā: policija aicina atsaukties traģēdijas aculieciniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas zoodārzs janvārī, 2021.
Rīgas zoodārzs janvārī, 2021. Foto: Māris Lielkalns / Zooloģiskā dārza informācijas dienests

2023. gada 28. decembrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu apkopes laikā dzīvību zaudēja zoodārza darbinieks. Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvalde sāka kriminālprocesu.

Valsts policija aicina atsaukties notikuma aculieciniekus, kuri var sniegt jebkādu izmeklēšanā noderīgu informāciju, zvanot pa tālruņa numuru 67086029!

Jau vēstīts, ka  sākotnējā izpēte liecina, ka negadījums noticis dzīvnieku apkopes laikā. Zoodārza vadītājs Jānis Rudzītis atzina, ka notikusī traģēdija, dzīvnieku kopējam zaudējot dzīvību kamieļa uzbrukumā, ir nebijis notikums pārskatāmā vēsturē, vēsta "TV3 ziņas".

Mirušo darbinieku kolēģi raidījumam "TV3 Ziņām" raksturoja kā ļoti pozitīvu un atbildīgu. Kopējs šeit strādāja gandrīz divus gadus.

Rīgas Zooloģiskā dārza dzīvnieku kolekcijas departamenta vadītāja Guna Vītola skaidro: "Kamielis mēdz būt agresīvs, un viņš mēdz visu gadu būt agresīvs, bet jo īpaši neprognozējama viņa uzvedība ir riesta laikā. Un šajā tieši situācijā viņš bija riesta laikā. Kamielis vienmēr atrodas citā telpā. Mums ir viss arī aprīkots ar atdalāmām durvīm, kuras vada, neatrodoties blakus dzīvniekam."

Rīgas Zoodārzs informē, ka darbinieki esot apdrošināti.

Valsts darba inspekcija (VDI) izmeklēs Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā notikušo nelaimes gadījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu