Veselības ministrs: Mātes un bērna veselība ir ministrijas prioritāte

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Hosams Abu Meri, Veselības ministrijas Valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos Antra Valdmane, veselības ministra padomniece juridiskajos jautājumos Līga Āboliņa, bērnu psihiatre, Bērnu un pusaudžu resursu centra (PRC) vadītāja Anete Masaļska, psihiatre un terapeite Liene Sīle un PRC valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa piedalās pasākumā, kura laikā veselības ministrs pirmo reizi apmeklē PRC Ieriķu ielā.
Veselības ministrs Hosams Abu Meri, Veselības ministrijas Valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos Antra Valdmane, veselības ministra padomniece juridiskajos jautājumos Līga Āboliņa, bērnu psihiatre, Bērnu un pusaudžu resursu centra (PRC) vadītāja Anete Masaļska, psihiatre un terapeite Liene Sīle un PRC valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa piedalās pasākumā, kura laikā veselības ministrs pirmo reizi apmeklē PRC Ieriķu ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Mātes un bērna veselība ir Veselības ministrijas (VM) plānošanas dokumentu prioritāte, un jau šogad jāapstiprina Mātes un bērna veselības plāns, apmeklējot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu (BKUS) un Pusaudžu resursu centru, uzsvēra veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Kā informēja VM, ministrs šodien apmeklēja BKUS, kur tikās ar slimnīcas vadību un apmeklēja Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centru, kā arī slimnīcas poliklīniku, Neiroķirurģijas, neiroloģijas, nefroloģijas un neonatoloģijas nodaļas.

Pagājušā gada decembrī tika atklāta BKUS Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra jaunā ēka, kurā pacientiem tagad pieejamas plašas un mūsdienīgas telpas konsultācijām, fizioterapijai, mākslas terapijai, rotaļām un ergoterapijai. Stacionārā ir 24 gultas vietas, ir tikai vienvietīgas palātas, pieejamas mācību un atpūtas telpas, sporta zāle un zāle interešu izglītībai.

"Ļoti novērtēju, ka pacientu pieredzes uzlabošana BKUS ir viena no stratēģiskajām prioritātēm un jaunajā ēkā ir pārdomāta katras telpas atrašanās vieta un iekārtojums, multidisciplinārais komandas darbs, kā arī ļoti piedomāts, lai bērni un jaunieši centrā justos labāk," gandarīts par redzēto ir Abu Meri.

Veselības ministrs atzinīgi novērtēja arī slimnīcas attīstību, ko ikdienā jūt gan pacienti, gan slimnīcas personāls. Ministrs uzsvēra, ka mātes un bērna veselība ir VM plānošanas dokumentu prioritāte - jau šogad jāapstiprina Mātes un bērna veselības plāns. Pateicoties šogad veselības nozarei papildu piešķirtajiem līdzekļiem - gan veselības aprūpes iestāžu, tajā skaitā slimnīcu, darbību būs iespējams labāk plānot, gan nodrošināt papildu pakalpojumus mātes un bērna veselībai. Medicīnas personāla motivācijai ļoti svarīgi, ka ir panākta arī personāla darba samaksas palielināšana.

Tāpat veselības ministrs apmeklēja arī Pusaudžu resursu centru (PRC) Rīgā, Ieriķu ielā 15. PRC valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa un PRC valdes locekle Anete Masaļska ar ministru pārrunāja jauniešu mentālās veselības aktualitāti un kritisko nepieciešamību nodrošināt palīdzību jauniešiem.

Abu Meri iepazinās ar centra darbību un tā turpmākajiem attīstības plāniem, nodrošinot uz pierādījumiem balstītu, mūsdienīgu un multidisciplināru atbalstu pusaudžiem ar dažādiem mentālās veselības riskiem un grūtībām.

Šobrīd PRC ir pieejami deviņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī, Ventspilī, Jelgavā, Rēzeknē, Siguldā un Tukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu