Biržā tirgos "Indexo" papildus akcijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Bankas zināšanu centra "Naudas pasaule" ekspozīcija.
Latvijas Bankas zināšanu centra "Naudas pasaule" ekspozīcija. Foto: Paula Čurkste/LETA

Biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā ceturtdien, 11.janvārī, iekļaus ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" papildu akcijas, teikts biržas paziņojumā.

Biržā iekļaus 750 923 akcijas ar nominālvērtību viens eiro.

Kopējais biržā iekļauto akciju skaits pēc papildu akciju iekļaušanas būs 4 546 330.

Papildu akciju iekļaušana notiek pēc akciju publiskā piedāvājuma.

Jau ziņots, ka "Indexo" akciju emisijā piesaistījusi 9,011 miljonus eiro.

Vienlaikus "Indexo" pārstāvji atzīmē, lai gan akciju emisijā piesaistīts mazāk, nekā tika plānots, tas ir pietiekami, lai veiksmīgi noslēgtu bankas licencēšanas procesu. Sākotnēji "Indexo" akciju emisijā paredzēja piesaistīt 12,5 miljonus eiro.

Pēc kompānijas pārstāvju skaidrotā, trūkstošo summu paredzēts nosegt ar ieguldīšanas "Indexo" kapitālā apņemšanās vēstulēm no atsevišķiem lielākajiem kompānijas akcionāriem.

Kopumā jaunās akciju emisijas laikā investori ir parakstījušies 750 923 akcijām. Tika iesniegti 2867 akciju iegādes orderi. Apmēram 70% ieguldījumu veica Latvijas investori, bet atlikušos 30% - galvenokārt Igaunijas investori. No kopējā investīciju apmēra aptuveni 4,8 miljonus eiro ir ieguldījuši jau esošie "Indexo" akcionāri, bet aptuveni 4,2 miljonus - jauni investori.

Jau vēstīts, ka parakstīties uz "Indexo" jaunajām akcijām varēja no 2023.gada 11.decembra līdz 29.decembrim. Vienas akcijas cena bija 12 eiro.

"Indexo" ir iesniedzis pieteikuma dokumentus bankas licences saņemšanai Latvijas Bankā, kas sadarbībā ar Eiropas Centrālo banku to šobrīd izskata. 2023.gada laikā ir pabeigti darbi pie bankas IT infrastruktūras, ir izveidota "Indexo" bankas mobilā lietotne, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām. Pēc licences saņemšanas "Indexo" banka sāks darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024.gada laikā.

Jaunā banka plāno panākt būtisku klātbūtni banku tirgū līdz 2027.gada beigām, savukārt sākt pelnīt banka plāno no otrā darbības gada.

Tāpat ziņots, ka 2022.gada 19.decembrī tika reģistrēta "Indexo" meitaskompānija "IDX1R", kas vēlāk kļūs par "Indexo banku".

2022.gadā "Indexo" strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. Pēc "Nasdaq Riga" publicētās informācijas, "Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44% un Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%. Pārējiem akcionāriem pieder mazāk nekā 5% "Indexo" akciju katram. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu