Par spīti baumām Dānijas karaļpāris tautu sveic saskūpstoties! (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas karaliene Margrēte II nedēļas nogalē parakstīja deklarāciju par atteikšanos no troņa, un līdz ar to viņas dēls kļuvis par karali Frederiku X (55). Pēc šī svinīgā momenta karaliskā ģimene devās uz balkona sveikt tautu. Lielas ovācijas izpelnījās karaļa un karalienes Mērijas (51) negaidītais skūpsts!

Kā jau ziņots, atšķirībā no britu monarhijas Dānijā šī troņa pārņemšana netika kaut kā īpaši akcentēta ar reliģisku ceremoniju vai tradīcijām. Tomēr uz Kristiansborgas pils balkona pie tautas jaunais karalis ar ģimeni iznāca.

Foto: Reuters/ScanPix

Līdzās karalim Federikam X un karalienei Mērijai uz balkona bija viņu četras atvases, starp kurām 18 gadus vecais Kristians, kas nu kļuvis par troņmantnieku.

Foto: Reuters/ScanPix
Foto: Reuters/ScanPix
Foto: Reuters/ScanPix
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas karaliskā ģimene māja gavilējošam pūlim, līdz karalis lūdza skūpstu karalienei, ko viņa arī neatteica. 

Jaunais Dānijas karalis Frederiks uz balkona izskatījās ļoti emocionāli saviļņots, brīžam pat noslaukot asaras. 

Iepriekš sabiedrībā pavīdēja baumas, ka topošā karaļa laulības dzīve ir sašķobījusies. Atsaucoties uz Hola! publicēto informāciju, baumas par romānu starp princi Federiku un filantropi, modeli un televīzijas personību Ženēvu Kazanovu parādījās pēc medijos nopludināta foto, kurā abi redzami kopā prinča privātā ceļojumā uz Madridi.

Jaunajam karalim ir maģistra grāds politoloģijā, kuru viņš ieguvis Orhūsas Universitātē. Viņa maģistra darbs bija par Baltijas valstu ārpolitiku.

Frederiks ir strādājis Dānijas diplomātiskajā pārstāvniecībā ANO Ņujorkā, kā arī bijis Dānijas vēstniecības Francijā pirmais sekretārs. Viņš ir dienējis bruņotajos spēkos un mācījies Dānijas militārajā akadēmijā.

2004.gadā Frederiks apprecēja austrālieti Mēriju Donaldsoni, kurai nav dižciltīgas izcelsmes. Viņi iepazinās 2000.gadā, kad Frederiks apmeklēja Sidnejas olimpiskās spēles.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu