NVA izstrādājusi karjeras testu rīku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) izstrādājusi un piedāvā lietotājiem jaunu elektronisko pakalpojumu - karjeras testu rīku, kas ļaus ikvienam interesentam savas karjeras plānošanai, pilnveidei vai profesijas izvēlei izvērtēt savas prasmes, intereses, īpašības un spējas, informēja NVA.

Karjeras testa rīks ir pieejams tīmekļvietnē "https://testi.ekarjera.lv/". Tajā ikviens sev ērtajā laikā un vietā var tiešsaistē aizpildīt karjeras testus "Prasmju novērtēšana" un "Prasmju novērtēšana darbam dažādos apstākļos".

Testa "Prasmju novērtēšana" mērķis ir izvērtēt cilvēka šobrīd esošās prasmes, noskaidrot, kuras no tām ir vairāk attīstītas, bet kuras - mazāk, noteikt cilvēka stiprās puses un pilnveides iespējas. Šajā testā piedāvāti 75 apgalvojumi, kuri jāizvērtē un no pieciem atbildes variantiem ("Pilnīgi nepiekrītu", "Nepiekrītu", "Vērtēju neitrāli", "Piekrītu" un "Pilnīgi piekrītu") jāizvēlas vispiemērotākais. Testa izpildes ilgums ir apmēram 25 minūtes.

Savukārt testa "Prasmju novērtēšana darbam dažādos apstākļos" mērķis - noteikt cilvēka piemērotību darbam dažādos apstākļos, ņemot vērā darba laiku, darba vietu, darba slodzi un citus būtiskus aspektus. Cilvēkam jāizvērtē 35 piedāvātie apgalvojumi un no pieciem atbildes variantiem jāizvēlas viens - vispiemērotākais. Testa izpilde aizņems apmēram 15 minūtes.

NVA skaidro, ka tie ir pašnovērtējuma testi, kas cilvēkam ļaus labāk izzināt savas prasmes un to pielietojumu dažādās profesionālajās jomās, kā arī izprast viņam vispiemērotāko darba vidi prasmju attīstīšanai.

Tīmekļvietnē "ekarjera" var arī pieteikties NVA karjeras speciālista konsultācijai, uzzināt, kādas prasmju apguves iespējas piedāvā NVA, kā arī sekot līdzi saviem testu rezultātiem.

Tīmekļvietni "ekarjera" Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda (AF) projektā "Prasmju pilnveide pieaugušajiem" ES AF projekta "Prasmju pilnveide pieaugušajiem" izstrādāja SIA "MIDIS RSEZ".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu