Siliņa uzskaita, ko nākamo 12 mēnešu laikā gaida no jaunās VID vadītājas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baiba Šmite-Roķe.
Baiba Šmite-Roķe. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) no jaunievēlētās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Baibas Šmites-Roķes šā gada laikā gaida iestādes resorisko funkciju atdalīšanu un iesāktu digitālo transformāciju, otrdien medijiem sacīja Siliņa.

"Es sagaidītu, ka šī gada laikā tiks atdalīta nodokļu un muitas policijas daļa un ka notiks digitalizācijas pārveide," teica Siliņa.

Vienlaikus Ministru prezidente atzina, ka līdz gada beigām negaida gatavu jaunu lietotni vienkāršākai nodokļu samaksai, bet gan piedāvājumu tam, kā gala produkts varētu izskatīties. Pašu lietotni varētu izstrādāt un ieviest 2025.gadā.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien apstiprināja Baibu Šmiti-Roķi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā.

Šmite-Roķe VID ģenerāldirektores amatā darbu sāks 13.februārī.

Jaunā ģenerāldirektore, uzrunājot ministrus, sacīja, ka cilvēki vēlas godīgu, loģisku, dialogam atvērtu iestādi, apsolot, ka viņas vadībā VID mainīsies uz modernu un klientu orientētu dienestu. Vienlaikus viņa vēlas, lai ministri ir gatavi uzņemties līdzatbildību lielu pārmaiņu veikšanā, jo priekšā gaidāmi izaicinājumi, kas attiecas ne tikai uz VID.

Šmite-Roķe sacīja, ka īstenos pārmaiņas trīs virzienos, proti, gaidāma VID digitālā transformācija, skaidri saprotami pakalpojumi, un VID kā organizācijas reforma. Iestādes kultūras maiņa būs izaicinošākais punkts, uzskata jaunā vadītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu