Lielas Krievijas pilsētas lielveikalos no plauktiem pazuduši pārtikas produkti (10)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas piektās lielākās pilsētas Samaras iedzīvotāji saskārušies ar pārtikas produktu pazušanu no veikalu plauktiem. Jau kopš 20. janvāra Samaras iedzīvotāji sūdzas par vistas gaļas, olu, augļu un dārzeņu trūkumu lielveikalos, vēsta “The Moscow Times”.

Pārtikas produktu piegādātāji deficītu skaidro ar lielu pieprasījumu pēc pārtikas produktiem, ko sarežģī laikapstākļi, kas reģionā aizvadītās nedēļas nogalē “esot bijuši ļoti nepatīkami”. Produktu piegādes solīts pilnībā atjaunot nākamnedēļ.

Pēc “Telegram” kanāla “Samara.Online” datiem, 26. janvāra rītā lielākajos Samaras lielveikalos plaukti joprojām bijuši tukši. Tiek norādīts, ka 20. janvārī notikušā sniegputeņa sekas ir izdevies likvidēt.

“Piegādes ir atjaunotas, sākot ar pirmdienu, produktiem nonākot sadales centros. Tomēr jāgaida, kad produkti tiks piegādāti, jo ne visur ir izdevies operatīvi veikt preču izkraušanu - pie daudziem veikaliem nav tīrīts sniegs no piebraucamajiem ceļiem. Sagaidām, ka nākamnedēļ pircējiem būs pieejams pilns preču klāsts,” skaidrojuši lielveikalu ķēdes “X5 Group” pārstāvji.

Tīkla “Magņit” pārstāvji uzsvēruši, ka preču deficīts radies ar kravas transporta kustības kavēšanos, ko izraisījis liels sniegputenis. Kompānija vēsta, ka tās sadales centros ir pietiekami produkcijas krājumi, taču vispirms tie jāpiegādā veikaliem. Arī citi veikalu tīkli norāda, ka jau drīzumā produkti atgriezīsies veikalu plauktos.

Vistas gaļa ir kļuvusi par vienu no lielākajām deficīta precēm. Ar tukšiem plauktiem saskārušies Jekaterinburgas, Samaras, Čeļabinskas un Uļjanovskas iedzīvotāji. “X5 Group” to skaidrojusi ar “anomālu laikapstākļu izraisītiem piegāžu traucējumiem”.

Pērn vistas gaļa kļuva par vienu no precēm ar lielāko cenu kāpumu. Decembra beigās vistas gaļas cenas gada griezumā bija pieaugušas par 28%, tāpēc valdība atcēlusi vistas gaļas importa nodevas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu