Vidzemniekiem jārēķinās ar atkritumu apglabāšanas maksas pieaugumu poligonā "Daibe"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi SIA "ZAAO" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifus sadzīves atkritumu poligonā "Daibe" ievestajiem nešķirotajiem sadzīves atkritumiem, paredzot, ka no šodienas tajā pieaugs atkritumu apglabāšanas tarifs, informēja SPRK.

Turpmāk tarifs poligonā "Daibe" būs 141,75 eiro par tonnu ar dabas resursu nodokli (DRN) pie DRN likmes 110 eiro par tonnu, kas saistīts ar poligona izmaksu kāpumu vienas nešķirotas sadzīves atkritumu tonnas apsaimniekošanai.

Līdz šim tarifs bija 96,52 eiro par tonnu ar DRN pie DRN likmes 110 eiro par tonnu.

"ZAAO" piemērotais tarifs attiecas uz Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionā radītajiem nešķirotajiem sadzīves atkritumiem, kas sadzīves atkritumu poligonā "Daibe" tiek nogādāti no Valmieras, Cēsu, Limbažu, Saulkrastu, Smiltenes un Valkas novadu pašvaldībām.

SPRK apstiprinātie tarifi ir bez pievienotās vērtības nodokļa.

Jau vēstīts, ka 2022.gadā "ZAAO" koncerns strādāja ar 11,255 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,9% vairāk nekā 2021.gadā, vienlaikus koncerna peļņa saruka 6,6 reizes - līdz 57 098 eiro. Tikmēr pati "ZAAO" pērn strādāja ar 11,072 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet uzņēmuma peļņa saruka par 39,6% un bija 57 098 eiro.

Kompānija reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3 252 078 eiro. "ZAAO" pieder Valmieras novada, Cēsu novada, Limbažu novada, Smiltenes novada, Valkas novada, Saulkrastu novada, Siguldas novada un Balvu novada pašvaldībām. Koncernā ietilpst "ZAAO" un SIA "ZAAO enerģija".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu