Maskavas namu pārdos izsolē; ienākumus ziedos Ukrainas atbalstam (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Satiksmes ministrija (SM) plāno Maskavas namu nodot Finanšu ministrijas īpašumā, kura pēc tam to pārdotu izsolē, liecina informācija Tiesību aktu portālā (TAP).

SM skaidro, ka tā neapsaimnieko nekustamos īpašumus, kas nav saistīti ar transporta un sakaru nozares infrastruktūru, kā arī ministrijai nepietiek kapacitātes minētās ēkas apsaimniekošanai.

Savukārt VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ir lielākais valsts īpašumu pārvaldītājs ar pieredzi nekustamo īpašumu apsaimniekošanā, iznomāšanā, ēku uzturēšanai nepieciešamo pakalpojumu sniedzēju piesaistīšanā. VNĪ veic arī FM valdījumā esošo valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšanu.

Tādējādi Ministru kabineta rīkojuma projekts paredz Maskavas namu nodot FM, kā rezultātā tā pārvaldīšanu FM deleģētu VNĪ. Tāpat paredzēts arī atļaut VNĪ izsolē Maskavas namu pārdot.

Gūtos ienākumus plānots ziedot palīdzības sniegšanai Ukrainai vai ukraiņiem.

Jau ziņots, ka Saeima 11.janvārī galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai", kas nosaka tā dēvētā "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā.

Likuma mērķis ir garantēt Latvijas valsts drošību, tostarp nepieļaut un savlaicīgi novērst demokrātiskās valsts iekārtas apdraudējumu.

Pēc autoru - Nacionālās drošības komisijas (NDK) - vārdiem, likums nodrošinās, ka tiek pārtrauktas kultūras pasākumu un interešu izglītības aizsegā "Maskavas namā" notiekošās Latvijas nacionālo drošību apdraudošās politiskās aktivitātes, tiek likvidēts "Maskavas nams" kā Krievijas tautiešu politikas "zīmols" un tiek novērsts apdraudējums Latvijas valstiskumam un nacionālajai drošībai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu