Briškens: "Latvijas pasta" padome ekstravaganti tērējusies mācību komandējumiem (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens.
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Foto: Evija Trifanova/LETA

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens sociālajā vietnē "X" (iepriekš - "Twitter") norādījis, ka, sākot dienesta pārbaudi, atklāts, ka laikā, kad pasts ir “smagā finanšu stāvoklī”, slēdz nodaļas un atlaiž darbiniekus, Latvijas Pasta (LP) padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda mācību komandējumos iztērējis gandrīz 25 tūkstošus eiro. Jau vēstīts, ka trešdienas rītā padome paziņoja par atkāpšanos.

"Kamēr uzņēmums skaitījis katru ietaupīto eiro, padomes priekšsēdētājs laika posmā no pagājušā gada septembra līdz decembrim 5 reizes devies izglītoties Šveicē. Kad sākām uzdot padziļinātus jautājumus, padome izlēma atkāpties.

Padomes ekstravagantie tēriņi un nerēķināšanās ar uzņēmuma darbiniekiem un pasta klientiem ir īstais iemesls, kāpēc dialogs ar ministriju ir nonācis strupceļā. Gan no nozares arodbiedrības, gan satrauktiem iedzīvotāju zvaniem un trauksmes signāliem no pašvaldībām, gan arī mediju izdevējiem dzirdējām vienu un to pašu - straujā nodaļu slēgšana notiek bez pilnvērtīgām konsultācijām ar iesaistītajām pusēm un nopietni apdraud kritisku pasta pakalpojumu nepārtrauktību.

Jau janvārī tieši no padomes prasījām skaidru plānu, kā tiks nodrošināta pakalpojumu nepārtrauktība. Joprojām neesam šādu plānu saņēmuši. Pastam ir jāmodernizējas, bet tas jādara gudri un cilvēcīgi, nevis brutāli un nepārdomāti. Esmu pārliecināts, ka ar esošo valdi un jauno padomi veidosies konstruktīvs dialogs," uzsver Briškens.

Satiksmes ministrijā plkst.11.30 mediju pārstāvjus plānots informēt par aktuālo situāciju VAS "Latvijas pasts". Tiešraide būs vērojama arī portālā TVNET.

Pasākumā piedalīsies satiksmes ministrs Kaspars Briškens, SM valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Ligita Austrupe un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības pārstāvji.

SM informēs par aktuālo situāciju "Latvijas pastā", tostarp par lēmumiem saistībā ar uzņēmuma vadību un tuvākajā laikā veicamajām darbībām.

"Latvijas pasta" padome trešdien paziņoja par atkāpšanos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu