Madonas tautas slēpojums pulcējis ap 400 dalībnieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere / LETA

Sestdien, 10. februārī, "Smeceres sils" trasē notikušajā Madonas tautas slēpojumā piedalījušies ap 400 dalībnieku, informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākuma jaunākajam dalībniekam 300 metru distancē bija trīs gadi, bet vecākajam, kas finišēja 15 kilometru distancē, bija 73 gadi. Garākajā 30 kilometru "Mežu sili" distances kopvērtējumā uzvarēja mājinieki, Pekinas olimpisko spēļu dalībnieki - Raimo Vīgants un Kitija Auziņa.

Rīts pasākuma dienā sākās ar trīs bērnu - 300, 500 un 700 metru - distancēm, kurās kopsummā devās teju 80 bērni līdz 10 gadu vecumam, kur virknei no viņiem šī bija pirmā sacensību pieredze. Tam sekoja starti 2,5 kilometru jauniešu distancē vecumam līdz 12 gadiem. Jauniešu distancē piedalījās 36 dalībnieki.

Tam sekoja galvenās sacensību ieskaites - teju 300 slēpotājiem septiņu kilometru, 15 kilometru un 30 kilometru ieskaitēs, startējot ar kopīgu startu. 102 dalībnieki startēja RITC septiņu kilometru tautas distancē, kur par ātrāko kopvērtējumā kļuva Valts Skujiņš no Babītes, Leo Bilāns no Siguldas novada Sporta skolas un Nils Lībietis no "N&I SkiLV Club". No sievietēm ātrākā trasē bija Kate Skujiņa, otrā - Ariana Tribisa no Krāslavas novada Sporta skolas, bet trešā - Patrīcija Rutka no Gulbenes.

Kā populārākā no distancēm, startējot 119 dalībniekiem, Madonas tautas slēpojumā bija 15 kilometru "Sportland" distance, kur par kopvērtējuma līderi starp kungiem kļuva Bruno Krampe no SS "Arkādija", otrais - Aleksandrs Artūrs Ļūļe (SS "Arkādija"/"N&I SkiLV Club"), trešais - Bruno Bilāns no Siguldas novada Sporta skolas. Starp sievietēm ātrākā bija Valērija Burceva no Krāslavas novada Sporta skolas, otrā - Amanda-Reilija Zariņa, bet trešā - Anda Muižniece (SSK "BEBRA").

Arī "Mežu sili" 30 kilometru distance šodien pulcēja 53 slēpotājus. Kā ātrākais trasē - mājinieks Vīgants, viņam seko - Siguldas novada Sporta skolas audzēknis Sandijs Suhanovs, bet trešais - Mareks Birkentāls ("Raimaks"). Ātrākā sieviešu vidū bija mājiniece Auziņa, otrajā vietā Kamila Olova ("Skipol.pl Team"), trešā - Raivita Birkentāla ("Raimaks").

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu